Συνταγές
Εξαιρετική συνταγή για πιροσκί – Τέλεια φτιαγμένα και σίγουρα νόστιμα..
Η Εκτέλεση είναι από Iro Flemetaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500γρ αλευρι γοχ
μισή ξηρή μαγιά
1 κσ ξυδι
1κσ ελαιόλαδο
2 περιπου κουπες νερό
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά με τελευταίο το νερό μέχρι να έχουμε μια λεία και αφράτη ζύμη
αφήνουμε να φουσκώσει ανάλογα με την θερμοκρασία του δωματίου σας
έπειτα χωρίζουμε σε μπαλάκια ανοίγουμε γεμίζουμε ψήνουμε τρώμε
* όχι ψημένα στο ψυγείο!! Είτε τα βγάζουμε το βράδυ στο ψυγείο και τα τηγανίζουε πρωί , είτε αν τα βάλετε φούρνο και κατευθείαν απο την κατάψυξη. Τα συγκεκριμένα τα ψήσαμε στο τηγάνι.
Η Συνταγή είναι από Iro Flemetaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Μένια Στεφοπούλου .
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για υπογλυκαιμίες; Τότε είναι ώρα για λουκουμάδες…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Georgia Chatzimanoli-Grimwood – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΆ
500 γρ. αλεύρι
500 με 550ml νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
1κ.γ αλάτι
1 Κ.σ κορνφλαουρ
Μέλι και κανέλα
για το σερβίρισμα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ μπολ Ρίχνουμε το ζεστό νερό την ζάχαρη και την μαγιά ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η μαγιά Ρίχνουμε το αλεύρι το κορνφλάουρ και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
Σκεπάζουμε με πετσέτα η μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος
Περίπου 1 ώρα μέχρι να διπλασιάσει σε όγκο
Τηγανίζουμε σε βαθύ σκεύος με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά. Με τον κλασικό τρόπο πιάνοντας με το αριστερό χέρι το χυλό και το κουτάλι.
η βάζουμε σε σακούλα Που βάζουμε την σαντιγί και κόβουμε με το ψαλίδι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Georgia Chatzimanoli-Grimwood – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”