Συνταγές
Εξαιρετική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο καλοψημένο φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
1 κούπα χλιαρό νερό, 2 αυγά μικρά ελαφρώς χτυπημένα, 1/2 κ.γλ αλάτι, 1 κ.γλ. ζάχαρη, 1/2 κ.γλ.σοδα διαλυμένο στο νερό.1 κ.σ ξύδι, 3 κ.σ ελαιόλαδο και αλεύρι όσο πάρει. λίγοτερο από κιλο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζύμωνουμε όλα μαζί και πρόσθετα λίγο λίγο 1 φλυτζάνι καφέ ακόμα ελαιόλαδο κατά το ζύμωμα. Γίνεται μια απαλή ζύμη που δεν κολλουσε στα χέρια, εύπλαστη.
Την άφηνουμε να ξεκουραστεί και ετοίμαζουμε τη γέμιση.
1 κιλό σπανάκι το καθάριζουμε το πλαινουμε το εστυψα.Το βαζουμε σε υψηλή θερμοκρασία με καπάκι να βγάλει τα υγρα. Όταν εφύγαν ριχνουμε ελαιόλαδο 1 φλ.ελ.κ. 1 μεγάλο πράσσο και 1 μάτσο ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδακια.Μαγειρευουμε ένα πεντάλεπτο. και τα κλεινουμε.
Περίμενουμε να πέσει η θερμοκρασία πρόσθετουμε φέτα .Άνοιξα 4 φύλλα δύο κάτω λαδωμένα και 2 πάνω επίσης καλά λαδωμένα . Ψηνουμε για 1 ώρα στις αντιστάσεις και στους 170 βαθμούς.
Τα ανοξείδωτα σκεύη χρειάζονται παραπάνω ώρα. Το ταψί μου είναι από τα παλιά της γιαγιάς . Βάζουμε μέσα αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Ψήνει πιο ομοιόμορφα, και πιο γρήγορα.
Η Συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.