Συνταγές
Εξαιρετική κοτόπιτα με ωραίο φύλλο και πεντανόστιμη γέμιση – καλή σας απόλαυση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Karolina Mega- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
Γέμιση:
1 στήθος κοτόπουλου και 1 μπούτι
Λίγα μανιτάρια φρέσκα κομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 καρότα στο τρίφτη
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες
Κάρι- πάπρικα- μοσχοκάρυδο
Αλάτι- πιπέρι
1 μικρή κρέμα γάλακτος
Τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι ή γκούντα)
1 κύβο κνορ κότας
Σήμερα η πεθερά μου άνοιξε το φύλλο και εγώ έκανα την γέμιση! Τέλειος συνδυασμός
Για το φύλλο έβαλε αλεύρι, χλιαρό νερό λίγο ξύδι, μισό κρασοπότηρο ελαιόλαδο, αλάτι
Εκτέλεση:
Βράζουμε το κοτόπουλο μαζί με τον κύβο.
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.
Ξεψαχνίζουμε και το κοτόπουλο με τα χέρια κρατώντας μια κούπα με μιάμιση, από τον ζωμό.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά όλα τα λαχανικά έπειτα ρίχνουμε το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο τα μπαχαρικά τον ζωμό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά .
Όταν δούμε ότι στεγνώνει από υγρά και έχουν βράσει τα λαχανικά ρίχνουμε την κρεμά γάλακτος και το τριμμένο τυρί (με το μάτι) ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο ακόμα.
Λίγο ελαιόλαδο στο ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο, προσθέτουμε ομοιόμορφα το μείγμα με κουτάλι και κλείνουμε με το άλλο φύλλο με το χέρι γύρω γύρω. Κόβουμε απαλά σε κομμάτια αλείφω με τον κρόκο αυγού(μαζί με λίγο ελαιόλαδο) με πινελάκι και πασπαλίζω με σουσάμι .
Σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 190° αντιστάσεις αέρα . Μόλις ροδοκοκκινίσει καλά την βάζουμε και στον πάτο της κουζίνας 10 με 15 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Karolina Mega- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Ήρθε η ώρα να δεις όλη την λίστα με τις πιο ξεχωριστές συνταγές για κοτόπιτα– Καλή σου απόλαυση!