Γλυκα
Εξαιρετικά τέλεια τσουρέκια με πολύ ωραίο χρώμα, μπαμπάτσικα – και του χρόνου με υγεία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Kostanasiou-Tatsi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια
300γρ ζάχαρη
250 γρ γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ μαγιά φρέσκα ή 2 φακελάκια ξηρή
100 γρ νερό ή χυμό πορτοκαλιού
150 γρ βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη λιωμένη
3 αυγά
10 γρ αλάτι
1 βανίλια
5 γρ μαχλεπι
5 γρ κακουλέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύουμε με το χέρι 250 γρ από το αλεύρι με το γάλα και την μαγιά.αφηνουμε τον χυλό 20 με 30 λεπτά να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Χτυπάμε στομίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει.προσθετουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε για 20 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία.
Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη με πετσέτα να φουσκώσει για 30′
Πλάθουμε τα τσουρέκια τα τοποθετούμε στο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 45′ περίπου αλοίφουμε με αυγό
Ψήνουμε στους 165_ 170 ( ανάλογα με το φούρνο μας μας για περίπου 45′
Στα μικρά μπορούμε να βάλουμε και Μερέντα.
Αυτή η δόση βγάζει περίπου 2 μεγάλα 5 μικρά τσουρεκακια.
Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Kostanasiou-Tatsi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.