Συνταγές
Εξαιρετικά μπακλαβαδάκια μισοφέγγαρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά για το φύλλο
μισό φλιτζ τσαγ ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι τσαγ γιαούρτι
1 αυγό
30 γρ βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό
4-5 σταγόνες χυμό λεμονιού
1 φακελάκι μπέικιν
3 φλιτζάνια τσαγ αλεύρι
κορν φλάουρ για το άνοιγμα
για το σιρόπι
2,5 κούπες ζάχαρη
2,5 ποτήρια νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Για την γέμιση
2 φλιτζάνια τσαγ αλεσμένα καρύδια
150 γρ βούτυρο
1 φλιτζ τσαγ ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Πρώτα βάζουμε σε μέτρια φωτιά ενα κατσαρολάκι με το νερό και με την ζάχαρη.Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 25′. Ρίχνουμε τον χυμό απο το λεμόνι και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ενα μπόλ ρίχνουμε το ηλιέλαιο και τα 30 γρ βούτυρο λιωμένο προσθέτουμε το γιαούρτι το αυγό το ξύδι το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Επειτα ρίχνουμε το αλάτι το μπείκιν και στο τέλος το αλεύρι .Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακη ζύμη.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10′ και έπειτα την χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη. Ρίχνουμε αρκετό κόρν φλάουρ σε μια επιφάνεια και στην ζύμη . Κατόπιν με τον πλάστη ανοίγουμε ενα φύλλο 40-45 εκ. βάζοντας κορν φλάουρ καθώς το ανοίγουμε. Καλύπτουμε την επιφάνεια του με κορν φλάουρ.
Επειτα το διπλώνουμε πιάνοντας πρώτα την μια άκρη την γυρνάμε πρός την μέση βάζουμε και πάλι κορ φλαουρ κάνουμε το ίδιο και απο την άλλη πλευρά και δημιουργούμε εναν φάκελο. Ακολουθούμε την ιδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη και αφήνουμε τα 2 φύλλα να ξεκουραστούν για μισή ώρα.
Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο ρίχνουμε μέσα κ το ηλιέλαιο και το κρατάμε στην άκρη. Ανοίγουμε το ενα κομμάτι της ζύμης σε ενα λεπτό φύλλο όσο μεγαλύτερο μπορούμε και με ενα μαχαίρι κόβουμε τις 4 ακρες του για να του δώσουμε ενα ορθογώνιο σχήμα. Τις άκρες που κόψαμε τις απλώνουμε πάνω στο φύλλο και καλύπτουμε την επιφάνεια με τα τριμμένα καρύδια. Κατόπι πιάνουμε την μια άκρη και τυλίγουμε σε ρολό προς το κέντρο.Το ίδιο κάνουμε και απο την αλλη πλευρά του φύλου.
Κολλάμε τη ζύμη πιέζοντάς την ελαφρά για να μην ανοίξουν οι άκρες. Συνεχίζουμε την διαδικασία και με το άλλο φύλλο και στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός γυάλινου ποτηριού κόβουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου.
Τοποθετούμε τα μπακλαβαδάκια στο ταψί το ενα δίπλα στο άλλο και τα περιχύνουμε με το βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Περιχύνουμε με το σιρόπι τον μπακλαβά που βγαίνει από το φούρνο και αφήνουμε να απορροφίσει για 4-5 λεπτά το σιρόπι..
Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο και ζεστός ο μπακλαβάς.
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.