Connect with us

Γλυκα

Εξαίσιο παγωτό καραμέλα

Published

on

195591877 2861253650759047 4783036576745525741 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Magia Magia Magia– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
1 γάλα εβαπορέ
400 γρ. σαντιγί, φυτική
2 dulce de leche
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
140 γρ. ξηροί καρποί, της αρεσκείας σας

Εκτέλεση
Σε αυτή τη συνταγή μπορείτε αν θέλετε αντί για το δεύτερο dulce de leche να βάλετε πραλίνα σοκολάτας
Στο μίξερ χτυπάμε τη φυτική σαντιγί με το εβαπορέ. Καλό θα ήταν να είναι και τα 2 κρύα.

Όταν αυξηθεί αρκετά ο όγκος τους τότε ρίχνουμε μέσα και το ένα καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και το χτυπάμε καλά και αυτό μέχρι να γίνουν όλα ένα μείγμα.
Καλό είναι με μια σπάτουλα να καθαρίσουμε καλά τα πλαϊνά και τον πάτο του μπολ του μίξερ γιατί ιδίως το καραμελωμένο ζαχαρούχο έχει την τάση να κολλάει εκεί και να μην ανακατεύεται καλά στην αρχή. Συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Αφαιρούμε από το μπολ και βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη.

Ετοιμάζουμε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Καβουρδίζουμε για λίγο τους ξηρούς καρπούς βάζοντάς τους στον φούρνο σε ένα ταψάκι στους 180ο C στον αέρα για 15 λεπτά. Αφού ψηθούν και κρυώσουν λίγο τους σπάμε σε μικρότερα κομμάτια στο μούλτι.
Βάζουμε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο σε δυνατή φωτιά. Όταν ζεσταθεί καλά ρίχνουμε μέσα το 1/3 από τη ζάχαρη και κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια.

Περιμένουμε 2-3 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει καραμέλα. Αν χρειαστεί ανακατεύουμε λίγο με μια σπάτουλα.
Προσθέτουμε το επόμενο 1/3 από τη ζάχαρη, το ανακατεύουμε και αυτό με την καραμέλα και περιμένουμε να καραμελώσει το μείγμα. Όταν η καραμέλα πάρει ωραίο ανοιχτό καστανό χρώμα ρίχνουμε και το τελευταίο μέρος από τη ζάχαρη και περιμένουμε ξανά να λιώσει. Ο λόγος που δεν ρίχνουμε τη ζάχαρη όλη μαζί από την αρχή έτσι είναι για να μην κάψουμε την καραμέλα μας και χρειαστεί να το κάνουμε από την αρχή. Με το να τη ρίχνουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά έχουμε μεγαλύτερο έλεγχο στην παρασκευή της καραμέλας.

Όταν είναι έτοιμη και έχει πάρει όλη ένα χρυσαφένιο ανοιχτό καστανό χρώμα αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε γρήγορα μέσα τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε καλά να πάει η καραμέλα παντού.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί πάνω στο οποίο έχουμε βάλει μια λαδόκολλα. Με δύο πιρουνάκια προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε τα μεγάλα κομμάτια και μετά όταν κρυώσουν καλά με το χέρι μας σπάμε σε μικρά κομμάτια.

Όταν το παγωτό μας έχει παγώσει λίγο το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αν είναι πια αρκετά παγωμένο τότε μπορούμε να ρίξουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς και το δεύτερο κουτί καραμελωμένου ζαχαρούχου.
Ανοίγουμε το δεύτερο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και με 2 κουτάλια παίρνουμε κουταλιές κουταλιές από την καραμέλα μας και την πετάμε μέσα στη μάζα του παγωτού. Τέλος ρίχνουμε μέσα και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε να πάνε παντού.

Επιστρέφουμε το μπολ στην κατάψυξη. Παγώνουμε για άλλες 6-8 ώρες μέχρι να παγώσει καλά. Καλό είναι πριν σερβίρουμε να το αφήσουμε εκτός κατάψυξης για 10-15 λεπτά να μαλακώσει.

Η Συνταγή είναι από κ. Magia Magia Magia– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Έτσι φτιάχνουμε σωστά τα Μανιτάρια πλευρώτους αν θες να είναι πιο νόστιμα από ποτέ!

Συνταγές10 λεπτά ago

Τέλεια υγιεινά τυροπιτάκια κουρού ολικής

Συνταγές2 ώρες ago

Αγαπημένο ψαράκι – σαρδέλες παντρεμένες

Συνταγές4 ώρες ago

Ντολμαδάκι και απόλαυση – με κιμά που μας αρέσουν πολύ

Συνταγές6 ώρες ago

Μελιτζάνες, πατάτες, πιπεριές φούρνου με σάλτσα μοσχομυριστή καλοκαιρινή!

Συνταγές8 ώρες ago

Πολύ ωραίο άκρως τραγανό γλυκό κεράσι..

Συνταγές10 ώρες ago

Φανταστικό κέικ τούμπανο με γέμιση μερέντα

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ12 ώρες ago

Σπιτική αφράτη πίτσα για να είσαι σίγουρος ότι θα βγει κάτι καλό

Συνταγές1 ημέρα ago

Λαχταριστά παπουτσάκια για σήμερα με ζουμερή σάλτσα κιμά

Συνταγές1 ημέρα ago

Κέικ μπανάνα & σοκολάτα – πάρα πολύ γευστικό!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σαν να πεθυμήσαμε την γεύση και τα αρώματά του!

Συνταγές1 ημέρα ago

Εύκολη συνταγή για μοσχοβολιστό λαχματζούν με λίγα υλικά

Συνταγές1 ημέρα ago

Φανταστικά κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

Συνταγές1 ημέρα ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα2 ημέρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές2 ημέρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές2 ημέρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές3 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές3 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές3 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές4 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές4 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές4 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Exit mobile version