Συνταγές
Εντυπωσιακή τούρτα σοκολάτα και καραμέλα που λείπει μόνο το κεράκι – Χρόνια πολλά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
30 περίπου σαβαγιάρ
500 γρ κρέμα γάλακτος
2 κουβερτούρες
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα καραμέλα
Φουντούκια καραμελωμένα τριμμένα
λίγο ποτό μπειλις και γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε τη σαντιγύ με το ζαχαρούχο και αφού αφρατέψουν ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα.
Συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως η κουβερτούρα στο μείγμα.
Παίρνουμε ένα τσέρκι μεσαίου μεγέθους και τοποθετούμε λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με λίγο κονιάκ , βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ για 3 δευτερόλεπτα και τα απλώνουμε στη βάση του σκεύους μας.
Από πάνω ρίχνουμε το μισό μείγμα της κρέμας που φτιάξαμε και από πάνω πασπαλίζουμε μια ποσότητα από φουντούκια
Συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση σαβαγιάρ και την κρέμα μας και φουντούκι.
Την αφήνουμε στο ψυγείο και διακόσμησουμε με τρούφακια, σχέδια από σοκολάτα και δαντέλακια φτιαγμένα με αλεύρι λάδι και χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για απίθανη τούρτα σουπερ απολαύστικη με καραμέλα.
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 φυτική σαντιγί 500 γρ
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
1 κ.σ μέλι
1 πακ.μπισκοτα σαβαγιάρ
Λίγο γάλα για τα μπισκότα
Σιρόπι σοκολάτας
50 γρ φουντούκια
Λίγη τριμμένη κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Χτυπάμε την φυτική σαντιγί να αφρατέψει προσθέτουμε τα 3/4 Από το καραμελωμένο ζαχαρούχο και το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα λίγο ακόμα μέχρι να γίνει παχυρευστη κρέμα.
Σε μια μακρόστενη φόρμα βάζουμε μεμβράνη και απλώνουμε την μισή κρέμα βάζουμε λίγο σιρόπι σοκολάτας και μια στρώση από τα μπισκότα σαβαγιάρ που τα έχουμε βουτήξει ελαφρά σε λίγο γάλα.
Μετα απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα ξανά σιρόπι σοκολάτας και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα που τα έχουμε βουτήξει ελαφρά στο υπόλοιπο γάλα. Βαζουμε τέσσερις ώρες στην κατάψυξη.
Μετά με την βοήθεια της μεμβράνης την γυρίζουμε από επάνω απλώνουμε το υπόλοιπο καραμελωμένο ζαχαρούχο κουβερτούρα και φουντούκια ψιλοκομμένα και λίγο σιρόπι σοκολάτας
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.