Συνταγές
Εμείς πάντα χωρίς κιμά τα φτιάχνουμε έτσι μας αρέσουν
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ντομάτες
Μελιτζάνες
Κολοκύθια
Πιπεριές
Κρεμμύδια
Σκόρδο
Ρύζι Καρολίνα και κίτρινο
Μαϊντανός
Δυόσμος
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Πλένουμε όλα τα λαχανικά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ανοίγουμε βγάζουμε το εσωτερικό και τα ψιλοκόβουμε .
Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι να μαραθεί, προσθέτουμε το σκόρδο και το ψαχνό από τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια ,αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν και ρίχνουμε το ψαχνό από τις ντομάτες ψιλοκομμένες.
Αφήνουμε δυο λεπτά να βράσουν και προσθέτω το ρύζι πλυμένο και στραγγισμένο , το μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι πιπέρι και αποσύρουμε από την φωτιά.
Γεμίζουμε τα λαχανικά, βάζω και πατατουλες ανάμεσα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι και λίγη ψιλοκομμένη ντομάτα, τα βάζουμε στο φουρνο να ψηθούν και να μείνουν με το λαδάκι τους.
Νερό δεν βάζουμε καθόλου, βγάζουν τα λαχανικά σκεπάζουμε το ταψί με βρεγμένη λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο οπότε μένουν μέσα οι υδρατμοί, όταν μαλακώσουν τα λαχανικά τα αφαιρουμε για να πάρει χρώμα.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για λαχταριστό πεντανόστιμο κριθαράκι με κιμά
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
300 γρ κριθαράκι μέτριο
400 γρ. κιμά από σπάλα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 ώριμες ντομάτες
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας πελτέ
αλάτι, πιπέρι,1 ξύλο κανέλας, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, 1 πρέζα μπαχάρι ,1 δαφνόφυλλο
1/2 φλυτζάνα νερό
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το κιμά και το σοτάρουμε για λίγο, στη συνέχεια Ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια και τα σκόρδα σε φέτες μέχρι να μαραθούν και αυτά.
Στη συνέχεια σοτάρουμε και το πελτέ για να γλυκάνει . Στη συνέχεια, ρίχνουμε της ντομάτες τριμμενες στο χοντρό τρίφτη, τα μπαχαρικά και τέλος το νερό.
Μαγειρεύουμε το κιμά μου περίπου 50′.
Κατόπιν προσθέτουμε ζεστό νερό, ριχνουμε το κριθαράκι.
Ανακατεύουμε, συχνα για να μη κολλήσει κάτω.. προσθέτω κ όσο άλλο νερό χρειαστεί πάντα ζεστό και το μαγειρεύω στον αναγραφόμενο χρόνο.
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.