Connect with us

Συνταγές

Γιορτινό ρολό σοκολάτας με φανταστική γέμιση κάστανο και σοκολατένιο γλάσσο! (Swiss Roll – Ελβετικό ρολό)

Published

on

Γιορτινό ρολό σοκολάτας με φανταστική γέμιση κάστανο και σοκολατένιο γλάσσο! (Swiss Roll - Ελβετικό ρολό)

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Σήμερα δοκιμάζουμε να φτιάξουμε σοκολατένιο ρολό σοκολάτας με τέλεια γέμιση κάστανο. Είναι το κλασσικό ελβετικό ρολό (swiss roll), για όσους το γνωρίζουν. Σίγουρα δεν είναι από τις πιο εύκολες συνταγές αλλά αξίζει τον κόπο! Υπέροχη γεύση και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ
50 γρ. σκόνη κακάο
½ κ.γ. κανέλλα
½ κ.γ. ζάχαρη άχνη
6 μεγάλα αυγά
150 γρ. καστανή ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση
225 ml κρέμα γάλακτος με υψηλά λιπαρά
250 γρ. κάστανο σε πουρέ
1 κ.σ. μπράντι

Για το γλάσο
285 ml κρέμα γάλακτος με υψηλά λιπαρά
250 γρ. κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε το ρολό σοκολάτας φτιάχνοντας πρώτα το παντεσπάνι. Αρχικά λοιπόν, προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Έπειτα παίρνουμε ένα ταψί 30Χ20 εκ και το σκεπάζουμε με λαδόχαρτο.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη σκόνη κακάο, την κανέλα και την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιγενές μείγμα.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ για 2 λεπτά.  Έπειτα, προσθέτουμε τη καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει παχύρεστο το μείγμα μας.

Στην συνέχεια αναμειγνίουμε το μείγμα με το κακάο στους κρόκους και ανακατεύουμε.

Συνεχίζουμε και παίρνουμε ένα άλλο μπολ και χτυπάμε τα ασπράδια από τα αυγά με το αλάτι μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Όταν είναι έτοιμη η μαρέγκα, ενώνουμε τα δύο μείγματα κάνοντας απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα.

Παίρνουμε το ταψί και απλώνουμε την ζύμη προσέχοντας να πάει σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Εν τω μεταξύ, παίρνουμε μία καθαρή πετσέτα από την κουζίνα μας, την καλύπουμε με ένα λαδόχαρτο και την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Βγάζουμε την πετσέτα από το ψυγέιο και πασπαλίσουμε πάνω στο λαδόχαρτο ζάχαρη άχνη. Δεδομένου ότι έχει ψηθεί το παντεσπάνι μας, το βγάζουμε από το ταψάκι του προσεχτικά και το βάζουμε πάνω στο λαδόχαρτο της κρύας πετσέτας. Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί. Στην συνέχεια, τυλίγουμε σφιχτά το παντεσπάνι σε ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει (λόγω της κρύας πετσέτας) για 20-30 λεπτά.

Συνεχίζουμε με την γέμιση. Χτυπάμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε τον πουρέ κάστανο. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και κονιάκ στην πορεία.

Τελειώνουμε με το γλάσο, ζεσταίνοντας με την μέθοδο μπεν μαρί την κρέμα γάλακτος, και προσθέτουμε την κουβερτούρα, αφού πρηγουμένως την έχουμε σπάσει σε κομμάτια. Ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ: Όταν το παντεσπάνι μας είναι ελάχιστα ζεστό, το ξετυλίγουμε και απλώνουμε πάνω του την γέμιση με το κάστανο. Τυλίγουμε ξανά και τοποθετούμε το ρολό στο σχάρα.
Εκεί το ρίχνουμε από πάνω του το γλάσο σοκολάτας και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Έπειτα χρησιμοποιώντας ένα ξυλάκι (ή πιρούνι), σχηματίζουμε το εφέ του ξύλινου κορμού (δες βίντεο).

Τέλος, πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη για να φαίνεται χιονισμένο το ρολό σοκολάτας μας. Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Κάντε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι, πατώντας εδώ!

Δες μερικές ακόμα συνταγές για ελβετικό ρολό σοκολάτας!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές45 λεπτά ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές3 ώρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές5 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές5 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές19 ώρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές21 ώρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές23 ώρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές4 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Exit mobile version