Συνταγές
Ελαφρύ νόστιμο και οικονομικό γλυκό ψυγείο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Maria Xatzhstamatioy – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
500 γραμμ μπισκοτα τυπου
150 γραμ μαργαρινη ( ισως θελει λιγο παραπανω αναλογως τα μπισκοτα)
1 κιλο γιαουρτι πληρες στραγγιστο ή επιδορπιο γιαουρτιου.
3/4 ζαχαρουχο
2 βανιλιες
2.κ σουπας ζελε ή ζελατινη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τριβουμε στο μπεντερ τα μπισκοτα .
Λιωνουμε την μαργαρινη και την προσθετουμε σ αυτα
Τα αδειαζουμε στο σκευος που θα το φτιαξουμε
Τα παταμε καλα με ενα ποτηρι.
Τα βαζουμε στο ψυγειο.
Χτυπαμε το γιαουρτι με το ζαχαρουχο ( αν θελουμε πιο γλυκο να γινει βαζουμε και αλλο ζαχαρουχο)
Προσθετουμε τη βανιλια και ανακατευουμε και το ζελε η τη ζελατινη .
Το απλωνουμε πανω στα μπισκοτα και τ αφηνουμε στο ψυγειο 5-6 ωρες
Η καλυτερα το ετοιμαζουμε απ την προηγουμενη
Νόστιμη συνταγή από “Maria Xatzhstamatioy – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για απίθανο μπισκοτογλυκό ψυγείου σε ΜΟΝΟ 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
45 πτι μπερ
600 γρ μαρμελάδα
300 ml γάλα
50 ml κονιάκ
150 γρ καρύδια
100 γρ φρυγανιά
50 γρ άχνη ζάχαρη
200 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ σοκολάτα
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε τα καρύδια.
Τα αναμειγνύουμε μαζί με την τριμμένη φρυγανιά, την άχνη και τις βανίλιες.
Στο γάλα βάζουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
Σε φόρμα 30×20 κάνουμε μία στρώση από μπισκότα που έχουμε βουτήξει στο γάλα.
Απλώνουμε την μισή μαρμελάδα.
Πασπαλίζουμε το μισό μείγμα με τα καρύδια.
Κάνουμε ακόμα μία στρώση από μπισκότα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
Στην σοκολάτα βάζουμε την καυτή κρέμα γάλακτος και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.
Την απλώνουμε πάνω από το γλυκό και αφήνουμε για τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο.