Συνταγές
Ελάτε να δημιουργήσουμε μία εύγευστη τραχανόπιτα με πολύ απλά υλικά που υπάρχουν στο σπίτι
Νόστιμη συνταγή από “Στέλιος Δουχάνης chef”
Υλικά
3 φλιτζάνια του τσαγιού τραχανά
4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
Ένα φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο γάλα.
2 ολόκληρα αυγά μικρού μεγέθους
1 ξερό κρεμμύδι καραμελωμένο.
Ανθό αλατιού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φύλλα φρέσκιας ρίγανης
200 γραμμάρια φρέσκοτριμμένη γραβιέρα.
Ένα μικρό παξιμάδι τριμμένο γάλετα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι θα προσθέσουμε το νερό με το γάλα, τον ανθό αλατιού και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θα το φέρουμε σε σημείο βρασμού.
Στη συνέχεια θα προσθέσουμε το τραχανά, θα κλείσουμε την κατσαρόλα μας με καπάκι, θα κλείσουμε τη φωτιά και θα αφήσουμε τον τραχανά να φουσκώσει, έπειτα από 15 με 20 λεπτά ο τραχανάς θα έχει πιει όλα τα υγρά στην κατσαρόλα, αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει και παράλληλα ξεκινάμε το τρίψιμο του παξιμαδιού, ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο στο ταψί μας και προσθέτοντας το τριμμένο παξιμάδι από πάνω έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μία στρώση για να προσθέσουμε μέσα τον τραχανά μας.
Όταν και εφόσον μισοκρυώσει ο τραχανάς στο κατσαρολάκι θα προσθέσουμε τα χτυπημένα αυγά, τη γραβιέρα, τα φύλλα φρέσκιας ρίγανης, το καραμελωμένο κρεμμύδι το οποίο το έχουμε σοταριστεί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά , προσθέτουμε όλο αυτό το μείγμα στο πασπαλισμένο ταψί από το παξιμάδι μας και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε.
Είναι μία πίτα την οποία δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι είναι τόσο νόστιμη και θρεπτική που μπορεί να ακολουθήσει και σαν κολατσιό στο σχολείο.
Καλή επιτυχία σε όποιον το φτιάξει..
Καλή σας απόλαυση!
Νόστιμη συνταγή από “Στέλιος Δουχάνης chef”