Συνταγές
Εκπληκτικό κέικ, πολύ λαχταριστό αλλά και εντυπωσιακό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 βούτυρο 250γρ τύπου ΚΕΡΚΥΡΑΣ
1 φλυτζάνα πορτοκάλι χυμό
50 γρ. γάλα φρέσκο
4 αυγά
400 γρ καστανή ζάχαρη
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
μια πρέζα αλάτι
2 κ.σ. κακαο
500γρ αλεύρι φαριναπ
1 baking powder
ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ
1 σοκολάτα κουβερτούρα 200 γρ.
2 κ.σ. καλαμποκέλαιο
Σε μπελ μαρι λιώνουμε τη σοκολάτα μου και προσθέτω τις δύο κ.σ. καλαμποκέλαιο
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σ’ένα μπωλ κτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά στη συνέχεια Ρίχνουμε τα αυγά ένα,ένα το χυμό, το φρεσκο γάλα, το ξύσμα και τη πρέζα το αλάτι. Το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το baking powder τα ριχνουμε σιγα σιγα ανακατεύοντας με τη μαριζ χωρίς μίξερ.
Στο 1/3 βάζουμε το κακάο το οποίο έχουμε διαλύσει σε λίγο πορτοκάλι με μια κ.σ. ζάχαρη.
Ρίχνουμε μια στρώσει από το άσπρο μετά απο το μείγμα που έχει κ το κακάο…ξανά από το άσπρο .
Στο σύνολο 5 στρώσεις και στο τέλος το άσπρο μείγμα…..τράβάμε με μια οδοντογλυφίδα γραμμές από τις άκρες προς το κέντρο .
Και σχηματίστηκε…Αυτό το σχέδιο…σε στενομακρη φόρμα 30Χ15
Λαδωνουμε τη φόρμα μου
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι κ κακάο ή βάζουμε λαδόκολλα και ψήνουμε το κέικ μου σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 60′ στο κάτω μέρος της σχάρας με αέρα.
Αυτό βέβαια εξαρτάται και από τη δύναμη που έχει ο φούρνος σας
Στις άκρες και στη μέση βαζουμε από 1 κομμάτι μικρό κουβερτούρα
Από πάνω βαζουμε τριμμένα φυστικια ΑΙΓΊΝΗΣ
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.