Συνταγές
Εκπληκτικό κέικ με κρέμα λεμόνι και ινδοκάρυδο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
4 αυγά
180 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι
50 γρ ινδοκάρυδο
80 ml σπορέλαιο
ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
1 φακελάκι μπέικιν
Υλικά για την κρέμα λεμονιού
300 ml γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι αυγών
180 γρ ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
50 γραμ κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Ξεκινάμε παίρνοντας το ξύσμα και τον χυμό απο τα 2 λεμόνια.Κατόπιν σε ενα σκεύος βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα το αλεύρι με το μπεικιν και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε το ινδοκάρυδο.
Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα αντικολλητική και ψήνουμε το κείκ στους 180 C για 35 -40′. Οσι ψήνεται ετοιμάζουμε την κρέμα λεμόνι βάζοντας σε ενα κατσαρολάκι το γάλα με την κρέμα γάλακτος . Μπορούμε επίσης να αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος βάζοντας 500 ml γάλα.Προσθέτουμε το ξύσμα απο ενα λεμόνι .
Σε ενα μπολ χτυπάμε τους 2 κρόκους με την ζάχαρη,ρίχνουμε κατόπιν τον χυμό απο μισό λεμόνι και το κόρν φλαουρ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το μείγμα αυτό μέσα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με ζελατίνα και όταν βγάλουμε το κείκ απο τον φούρνο αφού κρυώσει με το πισω μέρος μιας ξύλινης κουτάλες κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια τις οποίες με ενα κορνέ γεμίζουμε με την κρέμα λεμονιού.
Με την υπόλοιπη κρέμα καλύπτουμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε το κείκ με ινδοκάρυδο.
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.