Συνταγές
Εκπληκτικό γλυκό – μια πάστα με μπισκότα ορεο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Georgia Chatzimanoli-Grimwood – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
32 ΜΠΙΣΚΟΤΑ OREO (ΕΓΏ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΈΞΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΙΣΗ)
7 ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΛΕΙΩΜΕΝΟ ΒΟΎΤΥΡΟ
400 ΓΡ ΤΥΡΊ ΚΡΈΜΑ ΜΑΣΚΑΡΠΌΝΕ
2 ΒΑΝΊΛΙΕΣ
2 Κ Σ ΛΙΚΕΡ
90 ΜΕ 100 ΓΡ. ΖΆΧΑΡΗ
400 ΓΡ ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ
ΓΛΑΣΟ
200 ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΎΡΑ
150 ΓΡ ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ
Η ΓΆΛΑ ΕΒΑΠΟΡΈ (ΟΧΙ ΑΡΑΙΩΜΈΝΟ )
1 Κ.Σ ΜΕΛΙ
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΤΡΊΒΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΆΚΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΛΤΙ ΚΑΙ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΤΟ ΛΕΙΟΜΕΝΟ ΒΟΎΤΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΣΙΓΆ ΣΙΓΆ
ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΡΕΧ ΤΟ ΜΊΓΜΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΜΕ ΕΛΑΦΡΆ. ΒΆΖΟΥΜΕ ΚΑΤΆΨΥΞΗ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΆ. ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΣΕ ΣΑΝΤΙΓΊ ΚΑΙ ΑΦΉΝΟΥΜΕ..ΣΕ ΈΆΛΛΟ ΜΠΩΛ ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΟ ΤΥΡΊ ΜΕ ΤΗΝ ΖΆΧΑΡΗ ΤΗΝ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΚΈΡ ΕΝΏΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΊΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΣΠΑΣΜΈΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΕΑΝ ΘΈΛΟΥΜΕ ΜΈΣΑ ΣΤΟ ΜΊΓΜΑ. .
ΣΤΡΏΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΒΆΣΗ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΆ
ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ…Σε ένα κατσαρόλακι Ρίχνω το γάλα και το ζεσταίνω καλά πριν αρχίσει να βράζει το βγάζουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτουρα μέσα στο γάλα.
Αφήνουμε 2 λεπτά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λειώσει καλά η κουβερτουρα..ρίχνουμε και το μέλι. και Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την απλώσουμε στο γλυκο!! Στην συνέχεια βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες πριν κόψουμε το γλυκό
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Georgia Chatzimanoli-Grimwood – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Ωραιότατο παγωτό με μπισκότα ΟΡΕΟ και γλυκό κεράσι – γεμάτο αρώματα και γεύση
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ κρέμα γάλακτος 35% ή μπορείτε και φυτική..αυτή με το πράσινο χάρτινο κουτί στο ψυγείο!!
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 κ.γ. υγρή βανίλια
1 κ.σ. γεμάτη μέλι
1 χαρτί μπισκότα oreo 154 γρ.
4 κ.σ. γλυκό κεράσι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Κτυπάμε τη κρέμα γάλακτος στη μεσαία ταχύτητα για 5′-6′ στη συνέχεια Ρίχνουμε το μέλι, το ζαχαρουχο, τα 2 κ.γ. βανίλιας και τέλος το εβαπορέ.
Το βάζουμε στη κατάψυξη σε μια φόρμα του κέικ με μεμβράνη για μισή ώρα κ στη συνέχεια βάζουμε τα μπισκότα σπασμένα και το κεράσι σπιτικό δικό μου
Όταν παγώσει καλά μετά από 7 ώρες το βάζουμε σε μια πιατέλα και του απλωνουμε λίγη μαρμελάδα κεράσι
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.