Συνταγές
Εδώ είναι η πιο απολαυστική στριφτόπιτα με δύο διαφορετικές γεμίσεις
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελενη Σιδηροπουλου – Χρυσές Συνταγές”
Υλικά:
300 γρ. Χλιαρό γάλα
2 αυγά
50 γρ. Ηλιέλαιο
1 κουτ.σουπ. Ζάχαρη
1 κουτ.γλ. αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
600 γρ. με 650 γρ. για όλες τις χρήσεις, ανάλογα με τη σύνθεση του αλευριού
Έξτρα:
30γρ. βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα μας
Για τη μισή Γέμιση:
200γρ Γαλοπούλα
200γρ τρίμματα κασέρια
Για την υπόλοιπη Γέμιση:
200 γρ. Τυρί φέτα
1 αυγό
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που σας τα γράφω, μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Μετά χωρίζουμε το ζυμάρι μας, σε τέσσερα κομμάτια και κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε φύλλο, όχι λεπτό και το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο
Ρίχνουμε την τριμμένη φέτα από πάνω . παίρνουμε το δεύτερο κομμάτι το ανοίγουμε και το βάζουμε από πάνω στο πρώτο. όπως το πρώτο κάνουμε, το δεύτερο, το τρίτο και το τέταρτο.
Όταν έχουμε στρώσει και τα τέσσερα φύλλα, τα ανοίγουμε με τη παλάμη και τα πατάμε ελαφριά
Μετά βάζουμε ένα ποτήρι στο κέντρο το πατάμε και κόβουμε σε δώδεκα Κομμάτια
Έπειτα κάθε κομμάτι το στρίβουμε και το τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και το αφήνουμε να φουσκώσει για άλλη μισή ώρα.
Με προσοχή το μεσαίο κομμάτι να μην κοπεί
Έπειτα το αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις Αντιστάσεις, για 35 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελενη Σιδηροπουλου – Χρυσές Συνταγές”