Συνταγές
Δοκίμασε φλαν παρισιεν με τραγανή μπισκοτένια βάση που μοιάζει πολύ με την γαλατόπιτα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Vassili’s Homepastry – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
τσερκι 20 εκ διάμετρος και 5 εκ υψος.
για την βάση
200γρ αλευρι 80γρ βουτυρο
60 γρ ζάχαρη άχνη ένα αυγό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζουμε στην κουζινομηχανη το αλευρι την ζάχαρη και το βουτυρο παγωμενο σε κυβακια και χτυπάμε νά γίνει σαν βρεγμένη άμμος μετά ρίχνουμε και το αυγό χτυπάμε να παρουμε μία ζυμη βγάζουμε την τυλιγουμε με μεμβρανη και βάζουμε στο ψυγείο για να παγωσει λίγο μετά αλοιφουμε τό εσωτερικό από το τσερκι με βουτυρο ανοίγουμε τη ζυμη και την βάζουμε στο τσερκι βάζουμε βάρος και ψήνουμε στους 180β για 15 λεπτά βγάζουμε αφαιρούμε το βάρος αλοιφουμε μέρα κρόκο αυγου και ψήνουμε αλλα 10 λεπτά βγάζουμε και φτιάχνουμε την κρέμα.
600γρ γάλα πληρες
200γρ κρέμα γάλακτος
4κροκους αυγών
80γρ κόρν φλαουρ
170γρζαχαρη
ξυσμα λεμόνι
υγρή βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζουμε το γάλα και την κρέμα εκτός από λίγο με την μισή ζάχαρη στη φωτιά και το ξυσμα σέ ένα μπολ βάζουμε τους κροκους την ζάχαρη και το κόρν φλαουρ και το γάλα που κρατήσαμε και τά χτυπάμε νά γίνει σαν κρέμα
μόλις το γάλα ζεσταθεί καλά το ρίχνουμε σιγά σιγά στους κροκους τό ξανα βάζουμε στην κατσαρολα ανακατευοντας συνέχεια και μόλις πηξει κατεβαζουμε και βάζουμε τη βανίλια ρίχνουμε την κρέμα στο τσερκι καί ψήνουμε σέ προθερμασμενο φουρνο στους 180 β για μία ώρα περιπου
θα δούμε όταν θά καεί από πανω η πετσα και γίνεται μαυρη βγάζουμε και αφήνουμε νά κρειωσει καλά πριν την κόψουμε.
Η Συνταγή είναι από Vassili’s Homepastry – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.