Συνταγές
Διπλοφουρνιστά παξιμαδάκια με ότι γεύση σου αρέσει με πανεύκολο τρόπο
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Τραγανά, γευστικά με ποικιλία γεύσεων, ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα, σκόρδο, σουσάμι ακόμη και σκέτα ή με αρωματισμένο ελαιόλαδο..
Είναι τρομερά, γιατί μπορείς να φας ως συνοδευτικό παντού.
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ ηλιέλαιο
100 γρ ζάχαρη
50 γρ μαγιά νωπή η 16 γρ ξηρή
15 γρ αλάτι
500 γρ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα τα υλικά στο μίξερ . Ζυμώνουμε για 6-7 λεπτά . Ξεκουράζουμε 30 λεπτά σκεπασμένο το ζυμάρι . Κόβουμε σε κομμάτια 200 γραμμαρίων και πλάθουμε κορδόνια που να χωρούν ίσα ίσα στο ταψί του φούρνου μας
Θα βγούν σίγουρα 9 κομμάτια οπότε χρειάζεστε 2 ταψιά φούρνου από 4-5 κομμάτια το καθένα . Αφήνουμε σκεπασμένα με ναύλον για 40-45 λεπτά ώστε σχεδόν να ακουμπήσουν μεταξύ τους . Ψήνουμε στους 200 βαθμούς 18-20 λεπτά
Αφήνουμε 2-3 ώρες να κρυώσουν και με ένα καλό πριονομάχαιρο κόβουμε φετούλες μισό εκατοστό πάχος .. Στρώνουμε σε ταψί πολύ κοντά μεταξύ τους . Με ένα ψεκαστήρι απλό ψεκάζουμε ελαιόλαδο για όσους λατρεύουν την γεύση του η ηλιέλαιο για όσους θέλουν κάτι πιό ελαφρύ
Βάζουμε σε όλα λίγο αλάτι .. όσα θέλουμε σκόνη σκόρδο ,, θυμάρι ρίγανη ,, πάπρικα σουσάμι , αποξηραμένο κρεμμύδι και ξαναψεκάζουμε με λάδι .. Ψήνουμε στούς 140 βαθμούς αέρα για 25- 30 λεπτά να πάρουν ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”