ΓΙΟΡΤΕΣ
Δες βήμα βήμα τα πιο καταπληκτικά τσουρέκια χωρίς ζύμωμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
400ml. χλιαρό νερό
18gr. μαγιά ξερή
1κτγ. κοφτό αλάτι
3+1 αυγά μεγάλα
60ml. γάλα πλήρες
250gr. μέλι ανθόμελο ή βάλτε 250γρ. ζάχαρη
125gr. βούτυρο λιωμένο
8gr. μαχλέπι
8gr. κακουλέ
2 βανίλιες
800gr. αλεύρι για τσουρέκια
200gr. περίπου αλεύρι για το άνοιγμα
φιλέ αμυγδάλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπωλ, αδειάζουμε το χλιαρό νερό, την μαγιά, και ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλάτι, τα 3 αυγά, ανακατεύουμε, συμπληρώνουμε το γάλα, το μέλι, το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε στο μπωλ, το μαχλέπι, το κακουλέ, τις βανίλιες, και σταδιακά το αλεύρι.
Ανακατεύουμε έως ότου να έχουμε μία ζύμη.
Σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη και το αφήνουμε για 2 ώρες να φουσκώσει. Κατόπιν, αλευρώνουμε το χέρι μας και πατάμε ελαφρώς την ζύμη έως ότου να ξεφουσκώσει. Ξανακλείνουμε πολύ καλά το μπωλ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ.
Στη συνέχεια, την επόμενη ημέρα αλευρώνουμε τον πάγκο, και αδειάζουμε επάνω την ζύμη. Την κόβουμε σε 4 ίσα κομμάτια και φτιάχνουμε 4 μπάλες, τις οποίες ζυμώνουμε ελαφρώς και τις διπλώνουμε 4 φορές. Τις ξαναφτιάχνουμε σε μπάλες, τις οποίες κόβουμε σε 3 ίσα μέρη από τα οποία φτιάχνουμε κορδόνια, τα οποία πλέκουμε σε σχήμα πλεξούδας. Τις πλεξούδες τις ακουμπάμε σε λαδόκολλα και τις βάζουμε στη λαμαρίνα.
Αφήνουμε τη λαμαρίνα σε θερμοκρασία δωματίου για 1.5 ώρα.
Μετά από αυτή την μιάμισι ώρα, αλείφουμε τα τσουρέκια με ένα χτυπημένο αυγό και στολίζουμε με φιλέ αμυγδάλου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα ή στις αντιστάσεις και βάζουμε στον πάτο του φούρνου ένα ταψί με νερό.
Ψήνουμε για 25 λεπτά.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “τσουρέκια ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor