Συνταγές
Δεν υπάρχουν λόγια… Απλά υπέροχος χριστουγεννιάτικος κορμός
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγα,
70 γραμμαρια ζαχαρη,
50 ml σπορελαιο,
1 βανιλια,
25 γραμμαρια κακαο,
50 γραμμαρια αλευρι φαριναπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε τα ασπραδια σε μαρεγκα σφιχτη
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε την ζαχαρη κουταλια κουταλια και ανακατευουμε με συρμα!Προσθετουμε ενα ενα τους κροκους και ανακατευουμε με συρμα
Ριχνουμε το σπορελαιο και την βανιλια και ανακατευουμε με συρμα!Τελος ριχνουμε κοσκινισμενο αλευρι κακαο και ανακατευουμε με συρμα απαλα!Τοποθετουμε το μιγμα στην λαδοκολα στο ταψι του φουρνου το ρηχο και το ψηνουμε για 15 λεπτα στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα
Οταν το βγαλουμε το αναποδογυριζουμε σε καθαρη λαδοκολα και το αφηνουμε να κρυωσει
ΓΕΜΙΣΗ:
Χτυπαμε σε μεσαια ταχυτητα 2 φλυντζανια κρεμα γαλακτος 35% πολυ παγωμενη με 3 κουταλιες της σουπας κονιακ και 3 κουταλιες της σουπας αχνη ζαχαρη σε σφιχτη σαντιγυ
Την τοποθετουμε πανω στο κρυο παντεσπανι και το ρολαρουμε
Το τοποθετουμε στο ψυγειο για 30 λεπτα!Στην συνεχεια χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 1 βανιλια και 2 φλυντζανια αχνη ζαχαρη σε σφιχτη σαντιγυ
Βγαζουμε το κορμο απο το ψυγειο κοβουμε λοξα ενα κομματι του και το βαζουμε πλαγια
Τοποθετουμε σε ολο τον κορμο την σαντιγυ και με πηρουνι κανουμε γραμμες
Πασπαλιζουμε με καρυδα τοποθετουμε στολιδακι στην μεση
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.