Συνταγές
Πιστέψτε με δεν υστερεί καθόλου σε σχέση με το κανονικό! Δίχρωμο κέικ νηστίσιμο με γλάσο και τρούφα
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
225 γρ σπορελαιο (χλιαρό, λιώνει καλύτερα η ζάχαρη)
1,5 κούπα ζάχαρη (του νεσκαφε)
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
400 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής (την οποία έχουμε διαλύσει στο μείγμα )
1 μπεικιν
500 γρ φαρίνα κοσκινισμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε καλά με σύρμα όλα τα υλικά με τη σειρά πού αναγράφονται στην συνταγή. Λαδωνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 αντίστασεις μεσσία σχάρα για 1 ώρα περίπου. Ξεφορμάρουμε όταν κρυώσει
Χώριζουμε το μείγμα κ πρόσθεσα 2 κ. σούπας κακάο. Μπορείτε να βάλετε ξηρούς καρπούς,να το αφήσετε σκέτο
Όποια παραλλαγή ταιριάζει στα γούστα τού καθενός
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για ένα αφράτο κέικ σοκολάτας, απλά εξαιρετικό – η γεύση του δεν υπάρχει
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ:
4 αυγα , 250 γρ ζαχαρη, 140 σπορελαιο, 250 ml. νερο ,80 γρ κακαο, 1 φ. μπεικιν, 1 βανιλια, 350 γρ αλευρι Φαριναπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ::
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη. Ρίχνουμε σε δόσεις το σπορέλαιο. Κοσκινίζουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα. Τέλος ρίχνουμε το νερό σιγά-σιγά και χτυπάμε 1 λεπτό. Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε το μείγμα με μαρίζ.
βάζουμε λαδόκολλα στο τσέρκι(26 ν) ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180β προθ αντισ.μεσαια σχάρα για 60 λεπτά .Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα άλλα 10 λεπτά. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
ΓΛΑΣΣΟ:
125 γρ κουβερτούρα, 100 γρ κρέμα γαλακτος,1 κ.σ βιταμ. Διακοσμηση τριμμένη κουβερτούρα.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή “κέικ σοκολάτας” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”