Γλυκα
Γρήγορο και τέλειο Μωσαϊκό
Υλικά 4 αβγά 250 γρ βούτυρο 1 ½ ποτήρι ζάχαρη άχνη 500 γρ μπισκότα πτι μπερ 250γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα (με το τσόφλι) 1 μπολ διάφορα γλυκά του κουταλιού της αρεσκείας μας (πλυμένα, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα) 150γρ τρούφα ½ φλιτζάνι λικέρ της αρεσκείας μας ή κονιάκ 2-3 κ.σ. κακάο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ κόβουμε τα μπισκότα στα […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
- 4 αβγά
- 250 γρ βούτυρο
- 1 ½ ποτήρι ζάχαρη άχνη
- 500 γρ μπισκότα πτι μπερ
- 250γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα (με το τσόφλι)
- 1 μπολ διάφορα γλυκά του κουταλιού της αρεσκείας μας (πλυμένα, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα)
- 150γρ τρούφα
- ½ φλιτζάνι λικέρ της αρεσκείας μας ή κονιάκ
- 2-3 κ.σ. κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ κόβουμε τα μπισκότα στα 4 και τα ραντίζουμε με το κονιάκ ή το λικέρ για να πάρουν όλα υγρασία. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και στο τέλος την ποσότητα κακάο ανάλογα με το χρώμα που θέλουμε να δώσουμε Στη συνέχεια ανακατεύουμε το μίγμα με μία σπάτουλα και προσθέτουμε τα μπισκότα, τα αμύγδαλα και τα γλυκά του κουταλιού.
Παίρνουμε μία λαδόκολα και τυλίγουμε το μισό μίγμα σαν να είναι σαλάμι. Το ίδιο κάνουμε και με το υπόλοιπο μίγμα. Τα σφίγγουμε πάρα πολύ στις δύο άκρες τους (σαν καραμέλα) και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Τέλος, βγάζουμε και ξετυλίγουμε τα μωσαϊκά και τα πασπαλίζουμε με την τρούφα. Τα τυλίγουμε πάλι σφιχτά και τα συντηρούμε στην κατάψυξη.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : dimitrisskarmoutsos