Γλυκα
Γλυκό ψυγείου με μαρμελάδα φράουλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
1 πακέτο φρυγανιές παξιμαδιού 7DAYS σταρένιες
600γρ. μαρμελάδα Spin Span Extra Φράουλα
2 κρέμες ανθός αραβοσίτου βανίλια (όχι στιγμής)
3 βανίλιες άρωμα
1 λίτρο γάλα φρέσκο για την κρέμα βανίλια
8κ.σ. γάλα φρέσκο για τις φρυγανιές
4κ.σ. ζάχαρη για την κρέμα βανίλια
2κ.σ. κονιάκ
1 πρέζα κανέλα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να γίνει η κρέμα βανίλια, βάσει των οδηγιών της συσκευασίας, και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως.
Σε ένα βαθύ πιάτο, ρίχνουμε τις 8 κ.σ. φρέσκο γάλα, το κονιάκ, την κανέλλα και βρέχουμε τις φρυγανιές και από τις δυο πλευρές.
Σε ένα ορθογώνιο ταψί, τοποθετούμε 2 στρώσεις με φρυγανιές. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα βανίλιας (που έχει κρυώσει). Προσοχή να μην μένουν κενά ανάμεσα στις φρυγανιές για να μη πάει κάτω η μαρμελάδα.
Αν σας μένουν κενά γεμίστε τα με μικρά κομματάκια φρυγανιάς.Μόλις ολοκληρώσουμε βάζουμε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να παγώσει η κρέμα και να πιάσει κρούστα (περίπου 1 ώρα).
Μετά, απλώνουμε απαλά με ένα κουτάλι τη μαρμελάδα και ξανατοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο για να κρυώσει καλά (περίπου 1 ώρα).
Tip
Το γλυκό μπορούμε να το φτιάξουμε με 2 γεύσεις: μισό με κρέμα βανίλια και μισό με κρέμα σοκολάτας.