Συνταγές
Γλυκό του κουταλιού φιρίκι…Υπέροχο αγαπημένο και λαχταριστό γλυκό..
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μηλαράκια από την φλούδα τους και αφαιρούμε από τη μέση τα σπόρια με το ειδικό μηχάνημα.
Για δύο κιλά η ποσότητα είναι δύο κιλά μήλα 2 κιλά ζάχαρη 4 μεγάλα ποτήρια νερό …θα χρειαστεί να βάλετε το νερό με την ζάχαρη στην κατσαρόλα και να τα αφήσετε να βράσουν 10 λεπτά και μετά να ρίξετε τα μήλα μέσα
επιπλέον ρίχνετε κανέλα καρφάκια από γαρύφαλλο και αρμπαρόριζα βράζετε το γλυκό για 15 λεπτά και το αφήνετε στην άκρη μέχρι την επόμενη ημέρα
σε αυτή τη φάση βάζετε καραμελωμένα αμύγδαλα στην καρδιά του μήλου και τα υπόλοιπα μέσα στην κατσαρόλα, την επόμενη μέρα τελειώνετε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι
αποθηκεύετε σε αποστειρωμένα βάζα
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις θαυμάσιο γλυκό του κουταλιού σύκο – πολύ όμορφα φτιαγμένο..
Η Συνταγή είναι από Ελένη Παναγιωτοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σύκα ώριμα (όχι πολύ)
μισό κιλό ζάχαρη
1,5 ποτήρι νερό
1 βανίλια
Χυμός από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα σύκα, κόβουμε το κοτσάνι και το κάτω τμήμα. Κόβουμε κάθε σύκο στη μέση και ελέγχουμε το εσωτερικό του.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1,5 ποτήρι νερό και διαλύουμε μία βανίλια. Προσθέτουμε τα κομμένα σύκα με το πράσινο τμήμα να ακουμπάει στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε την μισή ζάχαρη, βάζουμε δεύτερη σειρά από σύκα και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά (στο 2). Δεν ανακατεύουμε έντονα. Προσέχουμε να μην κολλήσει το γλυκό και ξαφρίζουμε ελάχιστα.
Λίγο πριν δέσει το σιρόπι προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι.
(Εναλλακτικά αντί για βανίλια μπορείτε να βάλετε ένα σφηνάκι κονιάκ. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε καρύδια κομμένα σε κομμάτια με το μαχαίρι).
Η Συνταγή είναι από Ελένη Παναγιωτοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.