Συνταγές
Πολύ ωραίο γλυκό του κουταλιού φιρίκι πετυχημένο
Η συνταγή είναι από Μαρία Βασιλακοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
15 φιρίκια, 1 κιλό ζάχαρη, 1,5 ποτήρι νερό, 2 βανίλιες
Καθαρίζουμε το φιρίκι, αφαιρούμε το κουκούτσι και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό, με λίγο ξυνό για να μην μαυρίσουν μέχρι να τελειώσουμε το καθάρισμα.
Μετά βράζουμε το σιρόπι από την ώρα του βρασμού για 5 λεπτά, ύστερα ρίχνουμε το φιρίκι και το βράζουμε για 10 λεπτά, το κατεβάζουμε από την φωτιά.
Το αφήνουμε μέχρι την άλλη μέρα, το ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει.
Ρίχνουμε χυμό λεμόνι, βανίλιες, κανέλα ξύλο και αμύγδαλο για τη γέμιση, εγώ δεν είχα σήμερα και δεν έβαλα.
Η συνταγή είναι από Μαρία Βασιλακοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Πρωτότυπα σοκολατάκια με γλυκό του κουταλιού καρπούζι!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρια Ν.Κιτσου-Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
-100 γρμ. κουβερτούρα
-1/2 κτγ. ηλιέλαιο
-περίπου 20-25, (ανάλογα το μέγεθος) κομμάτια από γλυκό κουταλιού καρπούζι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στραγγίζουμε καλά τα κομμάτια του γλυκού.
Λιώνουμε όπως μας βολεύει την κουβερτούρα: σε μπεν μαρί, στον φούρνο μικροκυμάτων, κτλ.
Παίρνουμε ένα-ένα κομμάτι και με ένα πιρούνι το βουτάμε μέσα στην σοκολάτα και το αφήνουμε επάνω σε λαδόκολλα.
Φτιάχνουμε ένα πηχτό, αλλά ρευστό γλάσο άχνης, με 1/2 φλυτζ. τσαγιού άχνη ζάχαρη κι ελάχιστες σταγόνες νερό.
Το βάζουμε μέσα σε σακουλάκι polybag, κάνουμε μια τρυπούλα με οδοντογλυφιδα και γαρνίρουμε τα σοκολατάκια.
Κάνουμε το ίδιο με διάφορα γλυκά του κουταλιού: σύκο, πορτοκάλι, νεραντζάκι, κεράσι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρια Ν.Κιτσου -Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”