Συνταγές
Γευστικότατο και πανέμορφο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Φλούδες από χονδροφλουδο πορτοκάλι 750 γρ
Ζάχαρη750 γρ
Νερό 3 ποτήρια
Χυμό από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξυνουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε τέταρτα. Τα κάνουμε ρολάκια και τα περνάω σε κλωστή σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο
Τα δένουμε στο τέλος σαν κολιέ .Βαζουμε κρύο νερό και τα αφήνω να πάρουν βράση πέντε λεπτά από το σημείο βρασμού.
Τα σουρώνουμε τα ξεπλενουμε και ξαναβάζουμε να πάρουν πάλι μια βράση για 5 λεπτά. Αυτο το έκανα τρεις τέσσερις φορές ανάλογα το ποσό χονδροφλουδο είναι .
Μετά βαλουμε το νερό με την ζάχαρη να πάρει βράση έβαλα τις φλούδες
Εβρασα μαζί 5 λεπτά. Τα άφησουμε όλη την νύχτα στο σιρόπι και την άλλη μέρα έβγαλα την κλωστή και τα άφησουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Περιπου 10 λεπτά! Λίγο πριν το τέλος πρόσθεσουμε το λεμόνι.
* γίνεται και με οδοντογλυφίδες για να μην τα περνάτε σε κλωστή σαν κολιέ
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.