Συνταγές
Τέλειο μυρωδάτο γλυκό του κουταλιού κουμκουάτ με υπέροχο άρωμα!
Η Συνταγή είναι από Xara Apostolopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1κιλο φρούτα
1κιλο ζάχαρη
2ποτηρια νερό
1λεμονι.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ.
Τρυπάμε τα φρούτα με ξύλινο καλαμάκι δύο τουλάχιστον φορές μέχρι να βγει το καλαμάκι έξω.
Βράζουμε τρεις φορές από 10 λεπτά .
Κάθε φορά καθαρό καυτό νερό.
Αφού στραγγίσουμε τα φρούτα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό εκτός φωτιάς και το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει λίγο η ζάχαρη.
Προσθέτουμε και τα φρούτα πάντα εκτός φωτιάς και ανακατεύουμε απαλά.
Το αφήνουμε στην άκρη για 24ωρες.
Μετά το βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε.
Ξαφρίζουμε εάν χρειαστεί.
Το μαζεύουμε σε βάζα.
Η Συνταγή είναι από Xara Apostolopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για του ονείρου το γλύκισμα – υπέροχα fruit rolls με γέμιση γλυκά του κουταλιού.
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερινα Τζαννατου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
για την ζυμη:
1 φακελάκι μαγια
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
1 αυγο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 σφηνάκι ηλιέλαιο
1 ποτήρι του νερού γάλα εβαπορέ
περίπου 1/2 κιλο αλεύρι γοχ.
Εκτέλεση:
Σε μπολ μαγια με ξύσμα και ζάχαρη. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και το αυγο και λάδι ανακατεύουμε και προσθετουμε σιγά σιγά αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια μάλλον μαλακή ζύμη. Τύλιγουμε και αφήνουμε να φούσκωσει για περίπου 1 ώρα. Ξεφουσκωνουμε και με τη βοήθεια λίγου αλευριού ανοίγουμε σε φύλλο τετράγωνο. Απλώνουμε βούτυρο και πασπαλιζουμε με ψιλοκομμένα γλυκά του κουταλιού τύλιγουμε και κόβουμε μετά τοποθετουμε την κάθε ροδέλα σε φόρμα με λαδόκολλα.
Αφήνουμε για 20 λεπτά και ψήνουμε στους 160 μέχρι να ροδισει. Ξεφορμαρουμε και περνουμε με πινέλο από πάνω σιρόπι απο γλυκό του κουταλιού νεραντζι. Βγαίνουν 2 φόρμες του κέικ ορθογώνιες.
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερινα Τζαννατου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.