Συνταγές
Έτοιμο το γλυκό ταψιού κανταΐφι για τη γιορτή
Η συνταγή είναι από Elena Diamanti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα Πάκο κανταΐφι ξεπαγώνουμε, ετοιμάζουμε σε ένα πιάτο μιάμιση κούπα ψιλοκομμένο καρύδι, 2 κτσ. φρυγανιά, μία κτγ. κανέλα και το ένα τρίτο κτγ. γαρύφαλλο, ανακατεύω καλά.
Το αφήνουμε στην άκρη και λιώνω βούτυρο 225 γρ., με 70 γρ. ηλιέλαιο, λαδώνουμε το ταψί λίγο, ετοιμάζουμε τα κομμάτια, βάζουμε λίγο γέμιση, τοποθετώ στο ταψί, λαδώνουμε κάθε κομμάτι όλο γύρω-γύρω καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις για μία ώρα.
Παρακολουθούμε κιόλας και όταν είναι έτοιμο τον κανταΐφι, πεντανόστιμο, έχουμε φτιάξει το σιρόπι πιο πριν για να κρυώσει.
Οταν βγει το κανταΐφι ζεστό, ρίχνουμε το σιρόπι κρύο, 900 γραμμάρια νερό, 1 κιλό ζάχαρη, ένα ξυλάκι κανέλα ,6 γαρύφαλλα, μισή φλούδα λεμόνι.
Μόλις πάρει βράση το νερό για 3 λεπτά.
Το κατεβάζουμε από το μάτι της κουζίνας και λιώνουμε 2 κτσ. μέλι και μιάμιση κτσ. λεμόνι χυμό και είναι έτοιμο, το φτιάχνουμε κάθε χρόνο.
Η συνταγή είναι από Elena Diamanti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχουμε χιλιάδες διαλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!