Συνταγές
Έτοιμο και το γλυκό συκαλάκι ….τώρα που είναι η εποχή του
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Χριστίνα Γιαννοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
40 κομμάτια άγουρο συκαλακι1,5 kg ζάχαρη 40 αμύγδαλα(ασπρισμα) 5_6 γαρίφαλα χυμό 4 λεμονιών 2 βανιλιες και λίγη γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτσάνι από τα σύκα μας τα βάζουμε για 5- 6 ώρες στο νερό Βράζουμε τρεις φορές για 10 λεπτά και κάθε φορά χύνουμε το νερό μας για να ξεπικρισουν Αφού τα στραγγίζουμε τα βάζουμε σε ένα μπωλ εχοντας στιψει χυμό 3 λεμονιών
Τα αφήνουμε για2 ώρες περίπου Τα στιβουμε απαλά με την παλάμη μαςαν χαλάσει το σχήμα τους λίγο δεν πειράζει με το βράσιμο θα το αποκτήσουν ξανά
Στο σημείο αυτό ασπριζουμε τα αμυγδαλα μας και βάζουμε από ένα σε κάθε σύκο Βράζουμε το σιρόπι μας(1,5 kg ζάχαρη με 3 ποτήρια νερό για 20 λεπτά περίπου , βαζουμε και λίγη γλυκόζη μέσα(3-4) κ σουπας ρίχνουμε και τα σύκα μας 2 βανιλιες και 10 γαρίφαλα
Βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι μας ρίχνοντας προς το τέλος και το χυμό από ένα λεμόνι Αφού κρυώσει το φυλάμε στα βαζακια μας
Η Συνταγή είναι από Χριστίνα Γιαννοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για Υπέροχο γλυκό φραγκόσυκο με ωραία χρώμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρίνα Κούτρα -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φραγγοσυκα
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Ασβεστονερο
Ξυνο ή χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε προσεκτικά τα φραγγοσυκα, και τα βάζουμε στο Ασβεστονερο για 2 ώρες
Το βγάζουμε το ξεπλενουμε καλά το τρυπάμε με ένα καλαμάκι σε 2-3 μεριές
Το βάζουμε σε νερό που κοχλαζει για 2 με 3 λεπτά το βάζουμε στη κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό, το βράζουμε 10 λεπτά και το κατεβάζουμε την άλλη μέρα δένουμε το σιρόπι
Το σιρόπι πρέπει να δέσει λίγο παραπάνω από ότι στα άλλα γλυκά για να μη ξυνισει
Δεν το αρωματιζουμε με κάτι γιατί έχει ιδιαιτερο άρωμα από μόνο του
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρίνα Κούτρα -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”