Συνταγές
Αν και νηστίσιμο ένα πολύ νόστιμο και αγαπημένο γλυκό σάμαλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από ” Αλεξάνδρα Κυριάκη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1.5 φλ σιμιγδάλι ψιλό (240 γρ)
1.5 φλ σιμιγδάλι χονδρό(240 γρ)
1 φλ ηλιέλαιο (160 ml)
1 φλ χυμό πορτοκάλι(160ml)
1/2 φλ ζάχαρη(80 γρ)
1 κ.γ σόδα
2 κ.γ μπέικιν
1κ.γ κόφτη μαστίχα
Σιρόπι
2 1/2 φλ νερό (400ml)
2 φλ ζάχαρη (320 γρ)
1 φλούδα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ ανακατατευουμε καλά το λάδι με την ζάχαρη να λιώσει προσθέτουμε τον χυμό που μέσα έχω διαλύσει την σόδα επάνω από το μπολ γιατί αφορίζει
Ανακατέυουμε καλά με σύρμα προσθέτουμε τα σιμιγδάλια την μαστίχα και το μπέικιν και ανακατέυουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα πηχτό χυλό.Βαζουμε σε ταψάκι 24 εκ και το αφήνουμε μια ώρα να τραβήξει.
Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς 50 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Για το σιρόπι τα βάζουμε όλα μαζί να βράσουν 5 λεπτά από το σημείο βρασμού.Οταν το βγάλουμε σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπιΤο αφήνουμε να κρυώσει καλά και να πιει το σιρόπι του και μετά το κόβουμε σε κομμάτια
Νόστιμη συνταγή από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δοκίμασε άλλη μια εξαιρετική συνταγή για λατρεμένο γλυκό, σούπερ νηστίσιμο σαραγλί, λαχταριστό ζουμερό και πεντανόστιμο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lena Totsika- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
500 γρ.φυλλα κρούστας βυρητου 250 γρ.κανταιφι 1 κούπα αραβοσιτελαιο 500 γρ.καρυδια χοντροκομμένα 1 κούπα ζάχαρη 1 κ.σ.κανελα 1 κ.γ.γαρυφαλο μισή κούπα φρυγανιά 2 βανιλιες 1 κ.γ.μαστιχα σκόνη ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το Καντάιφι ανοίγω 2 φύλλα αλοιφουμε με αραβοσιτελαιο βάζουμε Καντάιφι αρκετή γεμιση κάνουμε ρόλο σουρωνουμε με το χέρι και τοποθετουμε στο ταψί
Ψήνουμε 50-60 λεπτά μέχρι να ροδισει στους 170 Σιρόπι 1 κιλό ζάχαρη 5 κούπες νερό κανέλα γαρύφαλλο σε στικ χυμό και φλούδα λεμόνι
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Το σαραγλίείναι έτοιμο !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lena Totsika- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”