Συνταγές
Το καλύτερο για όλο τον οργανισμό.. και όλα τα εσπεριδοειδή – Υπέροχο μυρωδάτο γλυκό μανταρίνι
Η Συνταγή είναι από Αρχοντούλα Στρογγυλού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1κιλό ζάχαρη
30-35 μανταρίνια (ώριμα, γλυκά. )
500ml νερό
2 βανίλιες
Χυμό από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Έπλυνα κι έκοψα τα κοτσανάκια και τα σκληρά σημεία του φρούτου.Τα έβαλα σε κατσαρόλα με βραστό νερό κι άφησα 3′.Τα σούρωσα, ξέπλυνα με κρύο νερό.
Το έκανα συνολικά τρεις φορές αυτό και για 24 ώρες τα έβαλα σε μπολ με νερό που το άλλαζα κάθε 2-3 ώρες.
Την επόμενη μέρα τα άφησα σε καθαρή πετσετούλα να στραγγίξουν για 5-6 ώρες. Βάζω τα υλικά για το σιρόπι, ρίχνω και τα μανταρίνια και βράζω κανά μισάωρο να μαλακώνουν.
Βγάζω από τη φωτιά και την επόμενη μέρα βγάζω το γλυκό σε βάζο και δένω το σιρόπι. Λίγο πριν δέσει ρίχνω τις βανίλιες και το λεμόνι.
Εγώ επειδή ήταν λιιιιγο πικρό έβαλα πιο πολύ ζάχαρη και το έσωσα λίγο
Η Συνταγή είναι από Αρχοντούλα Στρογγυλού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για πολύ νόστιμο & εύκολο γλυκό του κουταλιού κεράσι – Αυτό το χρώμα, έχει μεγαλοπρέπεια
Η εκτέλεση είναι από κ. Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1,1/2 Κιλο κερασια
1,100 γρ ζαχαρη
1/2 κουπα νερο
1/2 χυμο λεμονιου + 3 λεμονια για το σφίξιμο
3 βανιλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε και καθαριζουμε τα κερασια ,βγαζουμε τα κουκουτσια με το ειδικο μηχανημα η με μια φουρκετα για τα μαλλια.
Αφηνουμε τα κερασια μας μεσα σε νερο για 3 ωρες με χυμο απο 3 λεμονια και τις λεμονοκουπες μαζι πεταμε το νερο και βαζουμε τα κερασια με την ζαχαρη τους ολα μαζι σε μια λεκανη και τα αφηνουμε ολη την νυχτα μεσα στο ψυγειο τα βαζουμε στην κατσαρολα μαζι με την μιση κουπα νερο εχτρα και βραζουμε
Ξαφριζουμε και αφηνουμε να γινει το γλυκο και να δεσει το σιροπι ριχνουμε το χυμο λεμονιου τις βανιλιες και το τοποθετουμε στα βαζα
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Gogo Samiou.