Συνταγές
Τέλειο γλυκάκι εποχής – γλυκό κυδώνι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δύσκολο το καθάρισμα του, αλλά πολύ εύκολο το ψήσιμο του Είναι πεντανόστιμο το γλυκό κυδώνι !
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για 1 κιλό κυδώνι καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά ή μεγάλα κομμάτια.
1 κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια νερό των 200γρ.( μόλις να τα σκεπάζει)
1/2φλ.αμύγδαλα ασπρισμένα
Χυμό 1/2 λεμόνιου
1 κλωναράκι κιούλι – αρμπαρόριζα- δεντρισάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα κυδώνια με το νερό να βράσουν για 6 λεπτά. Προσθέτουμε την ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά γύρω στα 40 λεπτά.
Το ελέγχουμε, απαραίτητο είναι το ξάφρισμα με ένα κουτάλι μαζευτούμε προσεκτικά τον αφρό, γιατί αν τον αφήσουμε θα υπερχείλιση.
Προς το τέλος το φεύγουμε λίγο από την φωτιά και όταν φύγουν οι φουσκαλίδες που κάνει το βάζουμε πάλι. Το κάνουμε 2-3 φορές.
Ελέγχουμε το σιρόπι αν έδεσε. Βάζοντας λίγο σε ένα μικρό μπόλ στην κατάψυξη ή αν πέφτει κομπο- κόμπο είναι έτοιμο.
Τότε βάζουμε λίγο το κλωναράκι κιούλι-αρμπαρόριζα, το χυμό λεμονιού και τα αμύγδαλα.
Σβήνουμε την φωτιά μετά 1-2 λεπτά, αφαιρούμε την αρμπαρόριζα.
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.