Συνταγές
Αρέσει σχεδόν σε όλους και ίσως είναι το κορυφαίο – ωραιότατο γλυκό κουταλιού κεράσι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.
ΥΛΙΚΆ
1 κιλό κεράσια
1 φλιτζάνι νερό
1 κιλό ζάχαρη
1 λεμόνι το χυμό του
1 βανίλια η αρμπαρόριζα
Και ένα λεμόνι το χυμό του για το μπωλ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα κεράσια, και αφαιρούμε τα κοτσανακια και τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο, τα βάζουμε σε ένα μπωλ και στιβουμε ένα λεμόνι, και τα αφήνουνε έτσι για 6 ώρες.
Έπειτα τα σουρώνουμε χωρίς να τα πλένουμε και τα βάζουμε σε στρώσεις με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, τα αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο.
Το πρωί τα βράζουμε για 10 λεπτά, μαζί με το νερό, ξαφριζουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Ξαναβραζουμε το γλυκό περίπου 20 λεπτά μέχρι να δέσει καλά, βάζοντας και την αρπαρορυζα η βανίλια ότι προτιμάτε.. (δοκιμάζοντας σε ένα πιατάκι) με το που θα τελειώσει το γλυκό μάς το τοποθετούμε στα βάζα και σφραγιζουμε καλά, τα αναποδογυριζουμε μέχρι να κρυωσουν…
Σερβίρουμε το Κεράσι μόνο του ως γλυκό κουταλιού με ένα ποτήρι δροσερό νερό, η με ότι άλλο θέλουμε.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.