Συνταγές
Ωραία και πρωτότυπα πράγματα κάθε μέρα – υπέροχο γλυκό κουταλιού γίγαντα με πορτοκάλι και μέλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βαγγέλης Ελένη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια γίγαντες
1κιλο χυμό πορτοκαλιού
1κιλο ζάχαρη
250 γραμμάρια μέλι
Ξύσμα από 2πορτοκαλια
Λίγο κανέλα
3 βανίλιες
Χυμό από 1 λεμόνι
Βραζουμε τούς γίγαντες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα πορτοκαλιού ζάχαρη και μέλι κανέλα και φτιάχνουμε το σιρόπι
προσθέτουμε τους γίγαντες βράζουμε όσο χρειάζεται προσθέτουμε λίγο λεμόνι και βανίλια
το αφήνουμε να κρυώσει.
Η Συνταγή είναι από Βαγγέλης Ελένη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για περγαμόντο – Ένα από τα πιο φίνα γλυκά κουταλιού!.
Η Εκτέλεση είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΑΠ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
ΣΕ ΔΥΟ ΕΚΔΟΧΕΣ ΜΙΑ ΣΕ ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ
Υλικα
1250 γρ σε φλουδες
1,1/2 πακέτο ζαχαρη
3 ποτηρια νερο ……Εγω θελω σιροπακι στο γλυκο μεχρι επανω στο βαζο μου
Χυμο απο μισο λεμονι
Εκτελεση
Τρίβουμε με τον τριφτη να φυγει ολο το κιτρινο τους απ εξω ,χαράκωνουμε και παίρνουμε τις φλουδες του,τις περναμε επανω σε καλαμακια απο σουβλακια για ευκολια και βράζουμε καθε φορα απο 3 φορες 7 λεπτα απο τη ωρα του βρασμου
Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι κ άφηνουμε να στραγγίξουν τα νερά
Βράζουμε την ζαχαρη το νερο κ λεμονι για 25 λεπτα κ μετα ρίχνουμε μεσα και βράζουμε για αλλα 10 λεπτα..Την επομενη ημερα βράζουμε και δένουμε το γλυκο..
Αποστειρωνουμε βαζα κ καπακια κ το βάζουμε μεσα..
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.