Συνταγές
Γλυκό ζελέ με δύο υλικά, δροσερό και γευστικότατο
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 βάζω κομπόστα βερίκοκο
2 φακελάκια ζελέ χωρίς ζάχαρη το ένα φράουλα και το άλλο ανανά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποιούμε τη κομπόστα στο multi μαζί με το σιρόπι.
Φτιάξουμε το ζελέ όχι σύμφωνα με τις οδηγίες αλλά ανακατέψουμε και τα 2 φακελάκια με 1 ποτήρι βραστό νερό και μετά με ένα ποτήρι κρύο.
Ανακατέψουμε τα 2 μείγματα να ενωθούν και βάλουμε τα σε φόρμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά, 5 ώρες.
Ξεφορμαρουμε βάζουμε 1 λεπτό σε ένα μπολ με ζεστό νερό.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Συνταγή για ζελέ σοκολάτας
Γλυκό με πλούσια γεύση σοκολάτας! Μια συνταγή για ζελέ σοκολάτας που θα λατρέψετε !!!
ΥΛΙΚΑ
250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες
3 κ.σ κακάο σε σκόνη
1,5 φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη
4 φακελάκια ζελατίνη
8φλ. γάλα φρεσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα μας. Μόλις το γάλα ζεσταθεί προσθέτουμε την ζάχαρη και την σκόνη κακάο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τώρα τις σταγόνες από την σοκολάτα κουβερτούρας και συνεχίζουμε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα!
Σε ένα μπολ βάζουμε κρύο νερό και βουλιάζουμε μέσα τα φύλλα ζελατίνας για να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας.
Ανακατεύουμε πολύ καλά αποσύρουμε την κατσαρόλα μας από την φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει λίγο και έπειτα το τοποθετούμε σε μικρα φορμάκια. Τα βάζουμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε να πήξουν.
Τέλος ξεφορμάρουμε τα φορμάκια μας βουτόντας τα σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και τα σερβίρουμε!!!!
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο cook4all.gr