Connect with us

Κρεας

Γλυκόξινο Χοιρινό κότσι με σάλτσα από μαυροδάφνη, μέλι και γαρύφαλλο

Υλικά 1 χοιρινό κότσι μεγάλο 4 κουταλιές αλάτι 4 κουταλιές ζάχαρη 2 φύλλα δάφνης 1 κουταλιά μαύρο πιπέρι ολόκληρο 1 κουταλιά μπαχάρι ολόκληρο 2 κουταλιές μουστάρδα 1 κουταλάκι γαρύφαλλα ολόκληρα 1/2 φλυτζάνι μέλι 1/2 φλυτζάνι μαυροδάφνη λίγη κανέλα πολύ λίγο κύμινο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Το χοιρινό κότσι έχει την τιμητική του στο γιορτινό τραπέζι (για παράδειγμα τα […]

Published

on

xoirino kotsi sintagi 0

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά

1 χοιρινό κότσι μεγάλο
4 κουταλιές αλάτι
4 κουταλιές ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά μαύρο πιπέρι ολόκληρο
1 κουταλιά μπαχάρι ολόκληρο
2 κουταλιές μουστάρδα
1 κουταλάκι γαρύφαλλα ολόκληρα
1/2 φλυτζάνι μέλι
1/2 φλυτζάνι μαυροδάφνη
λίγη κανέλα
πολύ λίγο κύμινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λόγω του μελιού αλλά και του γαρύφαλλου, η γεύση που θα προκύψει είναι γλυκόξινη. Οπότε προχωρήστε μόνο αν σας αρέσουν τέτοιες γεύσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε (στο τέλος όπου φτιάχνουμε τη σάλτσα) το μέλι με μουστάρδα ώστε η γεύση να είναι πιο κοντά σε “ελληνικές” γεύσεις.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να προσέξετε γιατί το χοιρινό κότσι γίνεται μούρλια μόνο αν το μαρινάρετε από το προηγούμενο βράδυ σε μια καλή μαρινάδα όπως αυτή που θα φτιάξουμε.

Για τη μαρινάδα λοιπόν κάνουμε το εξής:

Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα 8 φλυτζάνια νερό. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και τη μουστάρδα και περιμένουμε μέχρι να πάρουν βράση. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κάτσει κάτω η ζάχαρη και το αλάτι.

Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, το κατεβάζουμε απο τη φωτιά και το αφήνουμε για λίγη ώρα να κρυώσει.

Στη συνέχεια, με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε όσο μπορούμε το δέρμα του χοιρινού σε ρόμβους (ή αλλιώς μπακλαβαδάκια).

Το μαρινάρισμα

Μεταφέρουμε το μείγμα της μαρινάδας σε ένα μεγάλο μπωλ και ρίχνουμε μέσα το κότσι.

Συμπληρώνουμε με όσο νερό χρειαστεί ώστε να καλυφθεί πλήρως το χοιρινό και το βάζουμε στο ψυγείο με ένα καπάκι. Το κότσι πρέπει να μαριναριστεί για τουλάχιστον 12 ώρες πριν το βγάλουμε για ψήσιμο.

Το ψήσιμο

Την επόμενη ημέρα, βγάζουμε το χοιρινό από τη μαρινάδα του και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς.

Με ένα μαχαίρι κάνουμε πολλές τρύπες στην πέτσα του χοιρινού και βάζουμε από ένα γαρύφαλλο στην κάθε τρυπούλα.

Βάζουμε το χοιρινό σε ένα ταψί, περιχύνουμε με 2 φλυτζάνια νεράκι, και ξεκινάμε να το ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μας στους 160-170 βαθμούς για 3-4 ώρες μέχρι να μαλακώσει καλά! Όσο πιο αργά ψηθεί τόσο καλύτερο.

Η σάλτσα μας

Την ώρα που ψήνεται το χοιρινό κότσι μας, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα το μέλι, τη μαυροδάφνη, 1 ξυλάκι κανέλα και πολύ λίγο κύμινο (στη μύτη κουταλιού). Προσοχή εδώ: αν δεν σας αρέσουν τα γλυκόξινα, απλώς αντικαταστήστε το μέλι με 4-5 κουταλιές μουστάρδα…

Βράζουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ένα καλό σιρόπι και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Με ένα πινέλο γλασάρουμε το κότσι την ώρα που ψήνεται με το σιρόπι μας. Τέλος, μόλις γίνει το κότσι μας, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και μετά από 5-10 λεπτά το σερβίρουμε.

Το χοιρινό κότσι μας είναι έτοιμο. Καλή μας όρεξη!

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : supersyntages

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές25 λεπτά ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές2 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές3 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές18 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές20 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές22 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές5 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Exit mobile version