Συνταγές
Είναι από εκείνα τα γλυκά που γίνονται τσακ-μπαμ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Lori Bengu- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα bisKota petit
100 γρ καρύδια τριμμένα
100 γρ φουντούκια … τι θέλεις ή τι είναι αυτό το σπίτι
Λίγο λικέρ ή φλούδα πορτοκαλιού..
150 γρ ζάχαρη άχνη
2-3 κουταλιές της σούπας κακάο
200 γρ λιωμένη σοκολάτα για το μαγείρεμα
200 μλ γάλα
150 γρ βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σπάμε τα μπισκότα σε τέταρτα σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα φουντούκια.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε σιγά σιγά να βράσουν όλα Προσέχουμε να μην βράσουν
Προσθέτουμε το κακάο τη ζάχαρη το λικέρ ανακατεύουμε καλά Ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει πάνω από τα μπισκότα και ανακατεύουμε με μια ψιλή σπάτουλα.μετά το ρίχνουμε σε χαρτί κουζίνας και το κάνουμε σαν καραμέλα.
Το αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες…
μετά το βγάζουμε και το αλείφουμε με ζάχαρη άχνη… Βάζουμε πολλή αγάπη μέσα στο αίμα και τη γοητεία..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lori Bengu – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Εύκολα πεινερλί που γίνονται στο τσακ μπαμ….
Η συνταγή είναι από “Kiki Kyriaki – ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
ΥΛΙΚΑ
500 ml γάλα χλιαρό (εγώ έβαλα 350ml γάλα εβαπορέ και το αραίωσα με 150ml νερό)
250 ml λάδι (μισό ελαιόλαδο – μισό σπορέλαιο)
1 κ. γλ. αλάτι
Μισό κ. γλ. ζάχαρη
1 νωπή μαγιά σε κυβάκι
1 κιλό αλεύρι περίπου (έως να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια και να είναι μαλακή)Ετοιμάζουμε την ζύμη με όλα τα παραπάνω υλικά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη μισή ωρίτσα..
Γέμιση της αρεσκείας μας..
Μπορούμε να βάλουμε Φιλαδέλφεια την πρασινη συσκευασια με μυρωδικά, Μπέικον, Κίτρινο τυρί.
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς (και με αέρα και στις αντιστάσεις τα έχω δοκιμάσει) έως να ροδοκοκκινίσουν.
Ανάλογα το σχήμα που θα δώσετε θα βγουν και σε τεμάχια.
Βγαινουν περίπου 30.
Η συνταγή είναι από “Kiki Kyriaki – ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”