Συνταγές
Γλυκάκι με φυστικιβούτυρο που πρέπει να το δοκιμάσεις
Η συνταγή είναι από Μαρίνα- Αλέξης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για 6 θήκες σιλικόνης
-110 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-140 γρ. φυστικιβούτυρο
-35 γρ. μέλι
-1 κτγ. εκχυλισμα βανίλιας
-80 γρ. κουβερτούρα+ 1κτγ. ηλιέλαιο
Εκτελεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά εκτός από την κουβερτούρα και το λάδι .
Τοποθετούμε σε κάθε σιλικόνη από 2 κτσ. Τα τοποθετούμε στη κατάψυξη μέχρι να λιώσουμε τη κουβερτούρα με το λάδι.
Ρίχνουμε από πάνω 1κτσ. κουβερτούρα και την απλώνουμε καλά στη σιλικόνη. Τα αφήνουμε στη κατάψυξη να παγώσουν για τουλάχιστον δύο ώρες.
Τα ξεφορμάρουμε και τα συντηρούμε στη κατάψυξη.
Η συνταγή είναι από Μαρίνα- Αλέξης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Σπιτικό φυστικοβούτυρο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννης Αραμπατζής”
Υλικά
-500 γρ. φυστίκι ωμό ανάλατο
-2 κτσ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Αποφλοιώνουμε τα φυστίκια και τα ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ. Ανάλογα με την προτίμηση μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αλμυρό φυστίκι.
Κλείνουμε το καπάκι του κάδου και αλέθουμε τα φυστίκια μέχρι να γίνουν ενας απαλός ομοιόμορφος πολτός.
Αν θέλουμε το φυστικοβούτυρό μας τραγανό, αλέθουμε τόσο όσο να έχουν μείνει κομματάκια μέσα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις δύο κουταλιές ηλιέλαιο, κλείνουμε τον κάδο και ξανααναδεύουμε ώστε το λάδι να πάει παντού και να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Το φυστικοβούτυρο είναι πηγή μεταλλικών στοιχείων και βιταμινών και σε λογικές ποσότητες άριστο πρωϊνό ή δεκατιανό.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννης Αραμπατζής”