Συνταγές
Τέλειο, ωραία μελωμένο φαγάκι! Γιουβέτσι μοσχαράκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι ελιά
Ντομάτα (φρέσκια, πελτές, κονκασέ και λίγα ντοματίνια κομμένα στην μέση)
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
3 σκελίδες σκόρδο
Κόκκινο κρασί
3 κόκκους μπαχάρι
Λίγο μπούκοβο
3-4 γαρύφαλλα
1 ξυλάκι κανέλα
Μαϊντανός
Αλάτι-πιπέρι
4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
Λάδι
Λίγο νεράκι
Κριθαράκι χοντρό
Τυρί τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε το κρέας μου σε λίγο λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.
Σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε τους χυμούς ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ξύλο κανέλας, μπαχάρια, γαρύφαλλα, μπούκοβο, νεράκι, καρότα.
Λίγο πριν το βγάλουμε ρίχνουμε και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Το αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας…
Σε προθερμασμένο φούρνο σε γάστρα ρίχνω το κρέας μου με την σάλτσα του, το κριθαράκι, προσθέτουμε λίγο αλατάκι και ανακατεύω.
Σκεπάζω και ψήνουμε στους 180° στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.
Ανά διαστήματα βγάζουμε και ανακατεύουμε . (Δεν θέλουμε να κολλήσει το κριθαράκι).
Δέκα λεπτά πριν το βγάλουμε ξεσκεπάζουμε την γάστρα μου και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Λίγο πριν το βγάλουμε ρίχνουμε από πάνω μπόλικο τυρί τριμμένο. (Θέλουμε να λιώσει το τυρί).
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.