Συνταγές
Γιουβέτσι με κουνέλι απλό και εύκολο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ευρωπη Κασκαλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ένα κουνέλι 2,5 με 3 λίτρα νερό (ανάλογα την κατσαρόλα που θα το βάλετε να σκεπάζει το κρέας)
300-400γρ κριθαράκι
Ελαιόλαδο για τσιγαρισμα
Ένα ξερό κρεμμύδι
Αλάτι πιπέρι
Και περίπου ένα ποτήρι νερόυ (ίσως και λιγότερη ποσότητα) σάλτσα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προαιρετικά τριμμένη πιπεριά (της αρεσκείας σας) και τριμμένο καρότο (εγώ δεν έβαλα σημερα κανένα από αυτά τα δυο αλλά όταν έχω βάζω).
Σε μια κατσαρόλα βρασουμε περίπου 30 λεπτά το (Τον ζωμό δεν τον πετάμε τον στραγγίζουμε σε ένα μπολ) κουνέλι το κατεβάζουμε από την φωτιά (μάτι κουζίνας)
Και βάζουμε ένα ταψί επάνω στο μάτι της κουζίνας με λίγο ελαιόλαδο βάζουμε μέσα τα βρασμένα κομμάτια (κουνέλι)να τσιγαριστουν λίγο έπειτα ρίχνουμε και το τριμμένο κρεμμύδι μαζί και αν έχετε τριμμένη πιπεριά και το καρότο έπειτα ρίχνουμε και το κριθαράκι το τσιγαριζουμε και αυτό λίγο να γυαλίσει.
Αφου έχουμε στραγγισει τον ζωμό τον ρίχνουμε και αυτό στο ταψί τέλος αλάτι πιπέρι και την σάλτσα ψήνουμε στον φούρνο 180 με 200 βαθμούς και μετράμε από την ώρα που βράζει μέσα στο φούρνο 30 με 40 λεπτά. Δωκιμαζετε πάντα ίσως να θέλει περισσότερη ώρα στην δική σας κουζίνα.
Φτιάξτε πεντανόστιμες συνταγές, με γρήγορη εκτέλεση.
Μην χάσεις την ευκαιρία σου να γοητεύσεις με τις δημιουργίες σου σε κάθε αφορμή!
Η Συνταγή είναι από Ευρωπη Κασκαλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.