Συνταγές
Τέλειο φαγητό με πολύ νοστιμιά – γιουβέτσι με κοτόπουλο
Η Συνταγή είναι από Εύα Βλάχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 στήθη/μπούτια κοτόπουλου
400γρ. κριθαράκι ψιλό
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κολοκυθάκι τριμμένο
1 κ.σ.πελτέ,ελαιόλαδο,ζουμί…
αλάτι,πιπέρι,μαϊντανό,πάπρικα
1 σάλτσα ντομάτας (δική μου)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το κοτόπουλο,σουρωνω και κρατάω το ζουμί του.
Μετά σωταρουμε σ’ελαιόλαδο κρεμμύδι, καρότα,πιπεριά,κολοκυθάκι και πελτέ.Βάζουμε μαϊντανό,πάπρικα, αλάτι,πιπέρι,1 κούπα σάλτσα ντομάτας & το ζουμί του.
Το βάζουμε σ’ένα ταψί, ρίχνουμε και το κριθαράκι.
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το κοτόπουλο…λίγο λάδι και ψήνουμε για 30′-40′ μέχρι να γίνει το κριθαράκι,να πιεί τα υγρά του.
Η Συνταγή είναι από Εύα Βλάχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις πολύ ωραία μαγειρεμένο και σίγουρα πεντανόστιμο γιουβέτσι με φιλέτο κοτόπουλο στην κατσαρόλα
Η Συνταγή είναι από κ. Tatjana Mico– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 φιλέτο κοτόπουλο κομενα σε λουρίδες
1 ξέρω κρεμιδι ψιλοκομμένο
3 cm τζιντερ
2 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες φρέσκα σε κύβος
1 κουτάλι σάλτσα ντομάτα
1 κούπα κριθαράκι
1 ποτιρι ελεολαδο
1/2 ποτιρι κρασί
2 φύλλα δαφνι
1κγ ζάχαρη
Αλάτι, μαύρο πιπέρι και μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Το γιουβέτσι με το φιλέτο μαγειρεύτε με το κλασικό τρόπο και εύκολο.. Πρώτα πάντα το κριθαράκι το μισό βράζουμε λίγο μετά συνεχίζω με τα φιλέτα τα τσιγάριζουμε λίγο στο τιγανι με το ελαιολαδο μετά βάζουμε το κρεμιδι να τσιγαρίζουμε λίγο μέχρι να μελωσουν λίγο βάζουμε την ντομάτα και σάλτσα και το κρασί
Το αφήνουμε να βρασει καλά να δέσει και η σάλτσα βάζουμε την δαφνη ζάχαρη μετά ριχνουμε το λίγο ζεστό νερό και το κριθαράκι για βράσιμο γύρω 5-6 ” και το έχουμε με λίγο ζουμακι και το συνοδεύουμε με γραβιέρα η τυρί φέτα
Η Συνταγή είναι από κ. Tatjana Mico– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.