Συνταγές
Για το γρήγορο κέικ πορτοκαλιού – καταπληκτικό και λαχταριστό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μουλτι, μισό κεσεδάκι, ελαιόλαδο, μισό κεσεδάκι ζάχαρη, 1 μέτριο ολόκληρο πορτοκάλι
αφού πρώτα τό έπλυνα και έκοψα στα 6 κομμάτια αφαιρώντας κλωστές χοντρές, ίνες δηλαδή, 1 αυγουλακι, μισό κεσεδάκι γάλα εβαπορε λάιτ, μια τσιμπια αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι ψιλό, μισό κεσεδάκι αλεύρι γοχ, 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ.
Εκτελεση:
Λαδωνω ένα ταψακι, ραντίζω με λίγο σιμιγδάλι, ρίχνω το μείγμα και ψήνουμε για 30′ αεροθερμο φούρνο στους 170.
Ύστερα αφού δώ ότι ψήθηκε, έριξα από πάνω μισή πλάκα κουβερτουρα υγείας ψήνω άλλα 5′ και έτοιμο.
Όταν βγει στρώνω καλύτερα την λιωμένη κουβερτουρα με ένα κουτάλι και βουαλα.
Πεντανόστιμο έγινε μου είπε ό σύζηγος. Οπου για κείνον το έφτιαξα..
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Νόστιμο κέικ μάρμπρε πορτοκαλιού με σοκολάτα γάλακτος
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες Φαρινάπ
1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα χυμό από πορτοκάλι
ξύσμα από 2-3 πορτοκάλια
2 πρεζες αλάτι
1 κ.σ. κακάο άγλυκο
ΕΚTΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κακάο, σε ένα μπολ κι ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι ομογενοποιηθούν… αδειάζουμε περίπου το 1/3 του μείγματος σε εάν μπολ και προσθέτουμε το κακάο… ανακατεύουμε καλά…
Βάζουμε λαδόκολλα σε μια μακρόστενη φόρμα, μετά ρίχνουμε το μείγμα μας…. πρώτα το λευκό, μετά το κακάο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα…. στο τέλος παίρνουμε ένα καλαμάκι, το βουτάμε στο κέικ και κάνουμε ζιγκ ζαγκ για να δημιουργήσουμε το σχέδιο σαν κυματάκια….
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 35-40 λεπτά στον αέρα….
Για την γαρνίρισμα…
2 σοκολάτες γάλακτος
Λίγα φουντούκια ψιλοκομμένα
Λιώνουμε τις σοκολάτες με 1 κ.σ. ηλιέλαιο… μόλις κρυώσει τελείως το κέικ, το περιχύνουμε με την σοκολάτα… τέλος πασπαλίζουμε με λίγα φουντούκια…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”