Συνταγές
Για σήμερα γεμιστά με μυρωδικά μέσα.. αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό
Το συνοδεύουμε με τυρί φέτα και στο δικό μου πιάτο τυρί ντιρόλο. Για τα γεμιστά με μυρωδικά στην γάστρα…
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για 16 γεμιστά
Εβαλα 18 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ. Δυστυχώς μου είχε τελειώσει και το ρύζι μπασμάτι για να βάλω μισό μισό όπως άλλες φορές.
Βάζω τις ψύχες από τα λαχανικά, όλα πέρασμα από το multi, όχι να γίνουν και σαν αλοιφή, 4 ξερά κρεμμύδια, 3 σκελίδες σκόρδο, 1 καρότο , ίσα με μία μεγάλη κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο, μάραθο δυόσμο, άνηθο, λίγο σέλινο, 2 κολοκυθοκορφάδες ψιλοκομμένο, 2 πιπερίτσες πράσινες μικρές περασμένες από το multi και αυτές, 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας κοφτή.
Oλα τα περνάω από κατσαρόλα να βράσουν για να σωθούν τα υγρά τους λίγο, προσθέτουμε αλατοπίπερο, ρίγανη, πάπρικα γλυκιά, λίγο κουρκουμά και μοσχοκάρυδο, λίγο μπαχάρι, και στο τέλος ρίχνω το πλυμένο ρύζι γλασέ.
Ανακατεύουμε, μαζί με 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο μέσα.
Ρίχνουμε λίγο αλατάκι μέσα στα άδεια και λίγο ελαιόλαδο ακόμη έτσι με το ροί. Γεμίζουμε, βάζω και πατάτες διάσπαρτα, πρώτα αλατοπίπερο, ρίγανη, τρίβω από πάνω και 1 ντομάτα γινομένη.
Βάζω 1 κρασοπότηρο νεράκι, βάζω καπάκι και ψήνω στους 200 βαθμούς αερόθερμο φούρνο για 1 μισή ώρα. Βγάζω το καπάκι και ψήνω ακόμη 15′ για να πάρουν επιπλέον χρώμα από πάνω. Σκέτο λουκούμι έγιναν.
Ψήνω και ένα ψωμάκι αυτό με το κουρκούτι, αλλά αυτό θα σας το δείξω αργότερα.
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.