Συνταγές
Γευστική και νοστιμότατη Τάρτα με μανιτάρια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αθηνά Σύλλα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υπέροχη η τάρτα με μανιτάρια σας πολύ ωραία φτιαγμένη και σίγουρα νοστιμότατη
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζύμη ταρτας:
250 γρ βουτυρο (όχι μαργαρινη) σε θερμοκρασια δωματιου,
500 γρ φαριναπ,
μισή κουταλια αλατι,
1 αβγο και 250 γρ γιαουρτι στραγγιστο.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεια ζύμη. Τη χωρίζουμε σε δυο ισα μέρη. Την παταμε με την παλαμη να γίνει πλακε, την τυλίγουμε σε μεμβρανη και τη βαζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτα. ( δυο πακετα ζύμης).
Κατοπιν την ανοιγουμε με πλαστη. Θα χρησιμοποιησουμε τη μια απο τις δυο, την αλλη θα τη φυλαξουμε στο ψυγείο. Λαδωνουμε μια αποσπωμενη φορμα και τη μεταφερουμε εκεί, σηκωνοντας και τα πλαϊνά.
Γέμιση: σωταρουμε 500 γρ μανιταρια με λίγο λαδι. Προσθέτουμε 4-5 κρεμμυδακια φρεσκα, δυο σκελίδες σκόρδο και δεντρολιβανο και ανακατευουμε. Σβηνουμε με λευκό κρασι και αφαιρουμε το σκόρδο.
Ετοιμαζουμε μια απλη μπεσαμελ :
βαζουμε 40 γρ βουτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε 3 κουταλιες αλευρι και ανακατευουμε καλα για 1-2 λεπτα. Ρίχνουμε 250 ml γαλα και ανακατευουμε μέχρι να πηξει. Αποσυρουμε, αφηνουμε να κρυώσει λιγο και προσθετουμε 1 αβγο χτυπημενο, 200 γρ τριμμένη γραβιερα και 100 γρ ρεγκατο τριμμένο. Ανακατευουμε απαλα και προσθετουμε τα μανιταρια στο μειγμα αυτο.
Μεταφερουμε τη γέμιση στη ζύμη και πασπαλιζουμε με λίγο τριμμένο ρεγκατο. Ψήνουμε στον αερα, 200 βαθμους για περιπου 30-35 λεπτα, να παρει ωραιο χρωμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αθηνά Σύλλα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”