Συνταγές
Το πιο νόστιμο φαγάκι του καλοκαιριού – γεμιστά που θα μοσχοβολίσει η γειτονιά αρώματα
Η συνταγή είναι από Μαρια Παπουτσα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ντομάτες
Πιπεριές
Ανιθο
Δυόσμος
Μαϊντανός
Ρίγανη
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο κύμινο
Λάδι
2 με 3 μέτρια κρεμμυδάκια
Ρύζι Καρολίνα ή Γλασσέ
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά μας, τις ντομάτες και την ψίχα την ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ ,ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο μπολ που έχουμε το ρύζι.
Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη, το θυμάρι, το κύμινο, το λάδι και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά και γεμίζουμε τα λαχανικά μας.
Βάζουμε από πάνω λίγο λάδι και δύο με τρία ποτήρια νερό ,και ψήνουμε για μιάμιση με δύο ώρες περίπου στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις πάνω κάτω ή στον αέρα.
Την ίδια γέμιση βάζω και στα ντολμαδάκια.
Η συνταγή είναι από Μαρια Παπουτσα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Πανεύκολη εκτέλεση για σπιτικό πελτέ
Η συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 κιλά ντοματούλες ώριμες αλλά όχι χαλασμένες
3-4 κτσ. σούπας χοντρό αλάτι
1-2 κτσ. σούπας ζάχαρη λευκή
1 φλυτζανάκι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τις ντοματούλες στο χοντρό μέρος του τρίφτη, αφού αφαιρέσουμε τα σποράκια τους πρώτα. Βάζουμε στην κατσαρόλα και ξεκινάμε το μαγκανοπήγαδο.
Ρίχνουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου εξαφανιστούν όλα τα υγρά της.
Θα μας πάρει αρκετή ώρα, όταν μείνει ο πολτός, όπως βλέπετε στη φωτογραφία προσθέτουμε και το λαδάκι μας, ανακατεύουμε να απορροφηθεί καλά, σβήνουμε τη φωτιά και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι.
**
Πρέπει να το περάσεις από τον φούρνο σε σιγανή θερμοκρασία να στεγνώσει κι άλλο να μην φαίνονται καθόλου κομματάκια ντομάτας. Να είναι σαν την σαντιγί στο κόκκινο
Οταν γίνει πελτές θα ρίξεις και ελαιόλαδο πριν το σφραγίσεις!
Πρέπει να φύγουν τελείως τα υγρά!
**
Η συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.