Συνταγές
Ωραίο και καλοκαιρινό φαγητό – Γεμιστά με μυρωδικά στην γάστρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για 13 γεμιστά έβαλα 15 κουταλιές της σούπας ρύζι γκλασε και ελάχιστο μπασμάτι μέσα.
3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τά σπλάχνα από τά γεμιστά, 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, άνηθο ψιλοκομμένο, σέλινο ψιλοκομμένο , λίγο βασιλικό και δυόσμο, μισό κουταλάκι του γλυκού μαραθοσπορο διότι δεν είχα μάραθο, αλατοπιπερο ρίγανη, λίγο κουρκουμά πάπρικα γλυκιά, μοσχοκάρυδο τριμμένο, 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας διότι δεν είχα πολλές ντομάτες, μισό ποτήρι ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για από πάνω έτσι με το ροι, α και 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες μαύρες , κουκουνάρι δεν είχα μου είχε τελειώσει..
Όλα τα υλικά της γέμισης τά περνάω από το κατσαρολακι να βράσουν για 15′ λίγο για να σωθούν τα υγρά .
Ύστερα αλατιζουμε ελαφρώς όλα τα λαχανικά στη γάστρα μου, και από 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, γεμίζουμε , κλείνουμε με τά καπάκια, έβαλα και 2 πατάτες κομμένες, με αλατοπιπερο ρίγανη, λίγα σκόρπια ντοματινακια κουτσικα , ελάχιστο ελαιόλαδο
ψήνουμε στην γάστρα για 1 ώρα στο τέρμα αντιστάσεις,
ύστερα ξεσκεπάζουμε το καπάκι και ψήνω για 20′ ακόμα στους 10-200 για περισσότερο χρώμα όπου μας αρέσει. Επίσης είχα βάλει και 1 φλυτζάνι του τσαγιού νερό μέσα εξ αρχής..
Σερβίρουμε με τυρί φέτα φυσικά..
Ετοιμάζω και προζυμενιο ψωμάκι για αργότερα αυτό, διότι περιμένω να φουσκώσει, αλλά τώρα με την ζέστη το βλέπω σύντομα να το ψήσω.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.