Συνταγές
Γαύρος ψητός σαν τηγανιτός που δεν παίζεται
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
500 γρ. φρέσκο γαύρος
αλάτι
3-4 κ.σ. λάδι
Λίγο αλεύρι
Λεμόνι και ρίγανη για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τους γαύρους τους πλένουμε με άφθονο νερό και τους αφήνουμε να στραγγίζουμε καλά . Τότε τους αλατίζουμε και τους αλευρώνουμε τινάζοντάς τους ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι .
Λαδώνουμε καλά ένα αντικολλητικό ταψί ή στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα απλό και αραδιάζουμε εκεί τους αλευρωμένους γαύρους με τη σειρά χωρίς να ακουμπάει ο ένας τον άλλο ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα .
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδοψηθούν (δε χρειάζονται γύρισμα αφού ψήνονται και από την κάτω πλευρά) .
Τους αφαιρούμε από το ταψί με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και τους σερβίρουμε με μπόλικο λεμόνι και ρίγανη (προαιρετικά).
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή ..
Γαύρος μαρινάτος! Ωραιότατος μεζές για το ουζάκι μας!.
Η εκτέλεση είναι από κ. Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γαύρο
5-6 κ.σ αλάτι χοντρό
Ξύδι
2 σκ σκόρδο
Μαϊντανό και σέλινο ψιλοκομμένα
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω τα ψαράκια και αφαιρώ το κεντρικό κόκκαλο τα βάζω σε ένα σουρωτήρι μια στρώση ψάρια αλάτι ψάρια αλάτι μέχρι να τελειώσουν όλα. Τα αφήνω να βγάλουν τα υγρά τους 2 ώρες. Μετά τα τοποθετώ σε ένα γυάλινο μπολ μια στρώση ψάρια μυρωδικά ψάρια μυρωδικά μέχρι να τελειώσουν.
Γεμίζω το μπολ με ξύδι να τα σκεπάζει καλά και αφήνω 2 ώρες να σφίξουν και να ασπρίσουν. Τα σουρώνω καλά βάζω ηλιέλαιο και διατηρώ στο ψυγείο έως τρεις μήνες. Ένα πολύ ωραίο μεζεδάκι για το ουζάκι μας
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Αλεξάνδρα Κυριάκη .