Συνταγές
Το Ελληνικό “σούσι” – πεντανόστιμο μεζεδάκι γαύρος μαρινάτος
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κιλό γαύρο
αλάτι χοντρό
Ξύδι
2 σκ σκόρδο
Μαϊντανό και ανηθο ψιλοκομμένα
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
Λεμονια
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ψαράκια και αφαιρουμε το κεφαλι και τα εντοσθια. Ξεπλενουμε καλα και βαζουμε σε στρωσεις με το αλατι. Αφηνουμε 5 ωρες να σταθει και να βγαλει τα υγρα .
Βγάζουμε το κοκκαλο ξεπλενω και τα τοποθετουμε σε ένα γυάλινο μπολ μια στρώση ψάρια μυρωδικά ψάρια μυρωδικά μέχρι να τελειώσουν.
Γεμιζουμε το μπολ με ξύδι να τα σκεπάζει καλά και αφήνουμε 2 ώρες να σφίξουν και να ασπρίσουν.
Τα σουρώνουμε καλά βάζουμε ηλιέλαιο και κομμενα λεμονια και διατηρουμε στο ψυγείο.
*και ξυδι βαζουμε και λεμονια.
Το ξυδι το βαζουμε για δυο ωρες το γραφω …τα λεμονια τα κοβουμε κ τα βαζουμε μεσα στο γαυρο κ τα μυρωδικα
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για ο ουζάκι σας: Πικάντικος μεζές με σουβλάκια λουκάνικου
Υλικά
1 πακέτο χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε μπουκίτσες 1,5 εκ.
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και τέσσερα
8 πιπεριές Φλωρίνης ή κίτρινες κέρατο καυτερές κομμένες σε παχιά δαχτυλίδια 1, 5 εκ.
2 κουταλιές σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, ανάλατο, λιωμένο
2 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση
Εάν χρησιμοποιείτε ξύλινα καλαμάκια θα πρέπει να μουλιάσουν στο νερό για τουλάχιστον μία ώρα πριν το ψήσιμο τους για να μην καούν.
Ανακατέψτε το μέλι, το βούτυρο και σάλτσα σόγιας σε ένα μικρό μπολ και αφήνετε στην άκρη.
Τοποθετήστε το κάθε κομμάτι λουκάνικο σε ένα δαχτυλίδι πιπεριάς . Στη συνέχεια περνάτε τα λουκάνικα μέσα από τα καλαμάκια, ραντίζετε με το μείγμα βουτύρου σόγιας και ψήνετε στο γκριλ του φούρνου στη τρίτη ένταση θερμότητας του φούρνο, στο μεσαίο ράφι για 5 – 8 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε με ούζο.