Συνταγές
Γαριδομακαρονάδα – Φαγητό όλο νοστιμια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθάρισουμε της γαρίδες, με ένα ψαλίδι κάνω ένα τομή στο πάνω μέρος και με μία οδοντογλυφίδα βγάζουμε το έντερο και της πλένουμε πολύ καλά.(Δείτε την φωτογραφία)
Έτσι η νόστιμηα τους θα μείνει στην σάλτσα ντομάτας.
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Προσθέτουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο αλάτι, πιπέρι και λίγο καυτερή πιπερίτσα, για έξτρα σπιρτάδα.
Σβήνουμε με το ούζο, και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά.
Βγάζουμε τις γαρίδες σε μία πιατέλα και τις σκεπάζουμε. Είναι σημαντικό να μην παραβράσουμε τις γαρίδες.
Προσθέτουμε στο τηγάνι 3-4 ντομάτες τριμμένη λίγο κέτσαπ ή ζάχαρη και βράζουμε για 7-8 λεπτά.
Ξαναρίχνουμε τότε τις γαρίδες να βράσουν, για 2 λεπτά μόνο, με τη σάλτσα.
Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε με μία τσιμπίδα.
Τα ρίχνουμε στο τηγάνι όπως στάζουν νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέσα στη σάλτσα για 1 λεπτό, σε δυνατή φωτιά για να γλασάρει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο βασικό, ελαιόλαδο και πιπέρι τριμμένο.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Για συνταγές και νόστιμες λύσεις την κάθε στιγμή που θέλεις να μαγειρέψεις..
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.