Συνταγές
Ένα πιάτο όλο νοστιμιά.. Αγαπημένη γαριδομακαρονάδα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τι να κάνουμε μας αρέσουν πολύ οι μακαρονάδες!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθάρισουμε της γαρίδες
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Προσθέτουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο αλάτι, πιπέρι και λίγο καυτερή πιπερίτσα, για έξτρα σπιρτάδα.
Σβήνουμε με το ούζο, και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά.
Βγάζουμε τις γαρίδες σε μία πιατέλα και τις σκεπάζουμε. Είναι σημαντικό να μην παραβράσουμε τις γαρίδες.
Προσθέτουμε στο τηγάνι 3-4 ντομάτες τριμμένη λίγο κέτσαπ ή ζάχαρη και λίγο ντομάτινια, βράζουμε για 7-8 λεπτά.
Ξαναρίχνουμε τότε τις γαρίδες να βράσουν, για 2 λεπτά μόνο, με τη σάλτσα.
Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε με μία τσιμπίδα.
Τα ρίχνουμε στο τηγάνι όπως στάζουν νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέσα στη σάλτσα για 1 λεπτό, σε δυνατή φωτιά για να γλασάρει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο βασικό, ελαιόλαδο και πιπέρι τριμμένο.
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.