Συνταγές
Νοστιμότατες και καλοφτιαγμένες γαρίδες σαγανάκι – αρέσουν στα παιδιά, αλλά και στους μεγάλους!
Η συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γαρίδες γάμπαρη φρέσκες, 3 ντομάτες στον τρίφτη, μια κουταλιά σούπας πελτέ, 1 φλυτζάνα τσαγιού λάδι, αλατοπίπερο, 1 σφηνάκι ούζο
φέτα τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω το σώμα από τις γαρίδες, και αφήνω το κεφάλι επάνω.
Φτιάχνω τη σάλτσα, και προσθέτω τις γαρίδες.
Αφήνω για δέκα λεπτά το πολύ γιατί σφίγγουν και σβήνω με το ούζο.
Τη φέτα την προσθέτω στο πιάτο γιατί δεν αρέσει στα μικρά.
Η συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Θεϊκό χρώμα και σιρόπι, πολύ δεμένο – Γλυκό του κουταλιού κυδώνι με άρωμα βανίλια και γαρύφαλλο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Giannis Artemis Peteinarakis-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα κυδώνια, τα καθαρίζουμε .
Τα κόβουμε κυδωνάτα (μικρές λωρίδες)
1 κιλό καθαρό βάρος
Τα έβαλα στην κατσαρόλα με 1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό του νερού
5 ξυλαράκια γαρύφαλλο
2 βανίλιες σε σκόνη
Έβρασαν περίπου 30 λεπτά
Πέντε λεπτά πριν να κλείσω την φωτιά, βάζουμε μισό λεμόνι και αμύγδαλα φιλέ.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να σκουρίνει το γλυκό να πάρει όμορφο χρώμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Giannis Artemis Peteinarakis-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”